Siirry suoraan sisältöön

16.3.2017 14:55

Kaupungin päiväkodeissa tarjotaan ksylitolipastillit aterian jälkeen

Päivähoidon lapset saavat ksylitolipastillit jokaisen aterian ja välipalan jälkeen. Ksylitolin käytöllä päivähoidossa on osoitettu tutkimusten mukaan olevan lasten hammasterveyttä edistävä vaikutus.
Lapsia päiväkodissa.

Lahden Ateria on tarjonnut helmikuun 2017 alusta ksylitolipastillit päivähoidon lapsille jokaisen aterian ja välipalan jälkeen. Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut suosituksen, jonka mukaan lapsille tulisi jakaa maksuton ksylitoliannos päivähoidossa ruokailun jälkeen.

Terveellinen päivärytmi muodostuu mm. hampaiden pesusta aamuin illoin, terveellisestä ateriasta ja ksylitolin nauttimisesta aterian jälkeen. Monipuolisista ominaisuuksistaan huolimatta ksylitoli ei korvaa hampaiden harjausta. Hampaiden harjaus aamuin ja illoin on tärkein keino mm. reikiintymistä vastaan.

Lahden Ateria yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa toivottaa hyviä hampaanhoitohetkiä ja lahjoittaa jokaiselle lapselle hammasharja ja – tahnapaketin. Paketti sisältää pienen saatekortin lasten vanhemmille.

Suun terveydenhuollon vastaava ylihammaslääkäri Markku Mikkonen on saanut lahjoituksena osan päiväkotilapsille jaettavista hammasharjoista ja –tahnoista ja osan on Lahden Ateria kustantanut.