Siirry suoraan sisältöön

20.6.2016 20:00

Lahden kaupunginhallitus 20.6.

Lahden kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto hyväksyy Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttamisen. Lahden kaupunginvaltuusto päättää asiasta maanantaina 27.6. Asia on sitä ennen esillä valtuustoinfossa 22.6.

Kaupunginhallitus äänesti asiasta kaupunginhallituksen I varapuheenhohtajan Jarkko Nissisen tehtyä muutosesityksen. Kaupunginjohtajan tekemä alkuperäinen esitys hyväksyttiin äänin 8-5. SDP:n ja Vasemmistoliiton edustajat jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

Uudistuksen tavoitteena on, että hyvinvointikuntayhtymä vastaa jatkossa niistä palveluista, joita nyt tuottavat kunnat ja nykyinen Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyskuntayhtymä.

Uudistusta varten ei perusteta uutta kuntayhtymää, vaan muutetaan PHSOTEY:n perussopimusta. Jos kunnat asettuvat hyvinvointikuntayhtymän kannalla, uuden perussopimuksen mukainen toiminta ja sen kokoamisen valmistelu alkaa välittömästi.  Kaikkien järjestämisvastuunsa siirtäneiden kuntien perusterveydenhuolto ja sosiaalihuolto siirtyvät yhtymälle 1.1.2017.

Kaupunginhallituksen muut asiat

Kaupunginhallitus päätti muut asiat esityslistan mukaisesti, paitsi § 201, kaupunginjohtaja veti esityksensä pois. § 203, Kaupunginjohtaja teki lisäyksen esitykseen: "Konsernipalvelut on valmistellut talouden seurantaraportin tammitoukokuulta 2016. Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedokseen. Kaupunginhallitus käsittelee seurantaraportin ja taloustilanteen edellyttämiä toimenpiteitä ja tarvittavia määrärahaesityksiä kokouksessaan 29.8.2016."

Kokouksen esityslista

Lisätietoja:
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, p. 040 510 9244
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta p. 050 63 895