Siirry suoraan sisältöön

3.10.2016 19:00

Lahden kaupunginhallitus 3.10.2016

Kaupunginhallitus otti kantaa Harjun koulun hankesuunnitelmaan, mäkihyppääjäpatsaan sijoitukseen ja kaupungin organisaation virtaviivaistamiseen.

Harjun koulun hankesuunnitelma (§276)

Kaupunginhallitus merkitsi Harjun koulun hankesuunnitelman tiedoksi ja hyväksyi kaupunginjohtajan muutosesityksen, että hankkeen toteuttamisesta ja aikataulusta päätetään talousarvioesityksen yhteydessä.

Aloite mäkihyppääjäpatsaasta (§280)

Kaupunginhallitus keskusteli mäkihyppääjäpatsaan sijoituksesta Lahden urheilukeskukseen ja merkitsi aloitteesta annetut lausunnot tiedoksi todeten, että kaupungin asiantuntijoiden on pyrittävä etsimään aloitteen tekijöiden kanssa patsaan sijoituspaikka kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla vuoden 2016 loppuun mennessä.

Organisaation ja toiminnan virtaviivaistamisselvitys (§282)

Kaupunginhallitus päätti varapuheenjohtaja Jarkko Nissisen esityksestä palauttaa organisaation ja toiminnan virtaviivaistamisselvitys valmistavaksi uudelleen. Kaupunginhallituksen mukaan selvityksestä puuttuivat konkreettiset toimenpiteet organisaation ja toiminnan uudistamisesta. Kaupunginhallitus edellyttää myös arviota kustannusvaikutuksista ja linjasi, että säästöjen tulee olla vähintään 1,1 milj. euroa. Kaupunginhallituksen mielestä olennaista on, että säästöt vähentävät osaltaan painetta leikata kaupungin peruspalveluista.

Kaupunginhallituksen kaikki jäsenet olivat paikalla ja muut päätökset tehtiin esityslistan mukaisesti.

Lisätietoja: kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, 040 510 9244