Siirry suoraan sisältöön

18.3.2016 0:00

Lahden kaupunginvaltuusto vetosi kehätien rakentamiseksi

​Lahden kaupunginvaltuusto päätti strategiaseminaarinsa ministeritapaamiseen eduskunnan pikkuparlamentissa. Valtuusto kiirehti Lahden eteläisen kehätien rakentamista.

Valtuuston nopea reagointi sai kiitosta liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriltä, valtiovarainministeri Alexander Stubbilta ja opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselta.

Valtatie 12 tapahtui onnettomuus varhain torstaina 17. maaliskuuta. Onnettomuudessa vaurioituneesta säiliöautosta valui rikkihappoa, joka aiheutti vaaratilanteen alueen asukkaille. Valtatie 12 halkaisee Lahden kaupungin keskustan ja kulkee pohjavesialueen läpi.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari kertoi ministereille, että Lahdessa on pitkään pelätty vakavaa onnettomuutta vilkasliikenteisellä valtatiellä. Kari korosti alueen sitoutuneisuutta uuden kehätien rakentamiseen ja sanoi olevansa ylpeä valtuuston yksimielisyydestä ja vahvasta tahdosta tilanteessa, joka huolestuttaa myös kaupunkilaisia.

Liikenne- ja viestintäministeri Berner selvitti valtuustolle tiehankkeiden etenemistä hallituksen kehysriiheen. Berner huomautti Lahden olevan ainoa kaupunki, jossa raskas liikenne kulkee keskustan läpi. Liikenneministeri kiitti kehätiehankkeen olevan hyvin valmisteltu ja valmis toteutettavaksi jos rahoituksesta saadaan päätös.

Ministeri Aleksander Stubb ymmärsi lahtelaisten huolta ja totesi harvoin tavanneensa näin suurta ja nopeasti reagoinutta valtuuskuntaa eduskunnassa. Ministeri Sanni Grahn-Laasonen piti Lahden edunvalvontaa erinomaisena ja vakuutti toimivansa kehätien rakentamisen puolesta.


Lisätietoja


kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari, 050 398 5601