Siirry suoraan sisältöön

18.12.2018 8:30

Lahden kaupunki yhtenäistää avustuskäytäntöjä

Lahden kaupunki yhtenäistää avustuskäytäntöjä. Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 17.12. ensi vuoden talousarvion toimeenpano-ohjeet, joissa linjataan myös kaupungin avustuskäytäntöjä.

Avustuksilla tuetaan Lahden kaupungin strategisten päämäärien ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumista. Perusteena otetaan huomioon myös positiivinen vaikutus kaupungin elinkeinoelämälle. Avusteiden myöntämisperusteet kirjataan avustuspäätökseen.

Jatkossa alle 5 000 euron avustusten saajien ei tarvitse jälkikäteen toimittaa tositteita tarkistettavaksi, mutta kaupunki varaa mahdollisuuden tarvittaessa tarkastaa tositteet.

Myös hakuajoissa tapahtuu muutoksia. Osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto päätti muuttaa vuoden 2019 toiminta-avustusten hakuaikaa syksystä maaliskuulle.

Kaupunki myöntää järjestöille ja toimijoille toistuvaisavustuksia, vuosiavustuksia ja projektiavustuksia. Toistuvaisavustuksen saajat määritellään vuosittain käyttösuunnitelmissa.

Vuosiavustukset julistetaan julkisesti vuosittain yhdistysten ja seurojen haettavaksi. Avustusten hakuajat vaihtelevat ja niistä tiedotetaan erikseen. Saamisen ehtona on määräaikaan mennessä jätetty asianmukainen anomus.

Projektiavustuksia sekä muihin tapahtumiin ja hankkeisiin liittyviä avustuksia ja maksuvapautusavustuksia kaupungin tila- ja aluevuokriin sekä henkilökuntakorvauksiin haetaan ympäri vuoden ensisijaisesti suoraan palvelualueelta tai konsernihallinnosta.

Palvelualueilla ja Nastolan aluejohtokunnalla on yhteisten avustuskriteereiden lisäksi omat toimintaperiaatteet ja hakuohjeet.

Tulostettavia hakulomakkeita pyritään ensi vuoden aikana päivittämään sähköiseen muotoon. Esimerkiksi Nastolan aluejohtokunnan avustuksia haetaan vuoden 2019 alusta alkaen sähköisesti.

Lahti-Piste opastaa ja neuvoo tarvittaessa hakijoita hakuprosessissa.

 

Lisätietoja:
konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen, p. 050 556 9815