Siirry suoraan sisältöön

17.3.2016 0:00

Lahden keskustan halkaiseva valtatie on riskialtis

Valtatiellä tapahtunut onnettomuus osoittaa miten riskialtis nykyinen tielinjaus on asukkaiden turvallisuudelle.

Lahdessa, VT 12 Hämeenlinnantiellä, tapahtui onnettomuus varhain torstaina 17. maaliskuuta. Onnettomuudessa vaurioituneesta säiliöautosta valui rikkihappoa, joka aiheutti vaaratilanteen alueen asukkaille. Valtatie 12 halkaisee Lahden kaupungin keskustan ja kulkee pohjavesialueen läpi.

Onnettomuusalueelta evakuoitiin nopeasti muutama kymmenen asukasta läheiseen Hennalan kasarmiin SPR:n avustuksella. Pelastuslaitos sai myös rikkihappovuodon tyrehtymään ja valumat pohjaveteen estettiin ajoissa. Onnettomuuspaikan tuntumassa sijaitseva Salpausselän koulu suljettiin päiväksi. Hämeenlinnantie on ollut aamupäivän osin poikki ja liikennettä on ohjattu Jalkarannantien kautta. Vahingot jäivät onneksi suhteellisen vähäisiksi, mutta tilanteessa olisi ollut edellytykset hyvin vakavaan onnettomuuteen.

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran mukaan pelastuslaitoksen, kaupungin ja SPR:n yhteistyö on sujunut onnettomuustilanteessa erinomaisesti ja osoittaa valmiuden olevan hyvällä tasolla.

Valtatiellä tapahtunut onnettomuus osoittaa miten riskialtis nykyinen tielinjaus on asukkaiden turvallisuudelle, elinkeinoelämän kuljetusvarmuudelle ja pohjavesialueelle. Onnettomuus on konkreettinen esimerkki siitä, että Lahden eteläinen kehätie on äärimmäisen kiireellinen hanke, josta tulee tehdä päätökset mahdollisimman pian, jo maan hallituksen kehysriihessä huhtikuussa, korostaa kaupunginjohtaja Myllyvirta.

 

Lisätiedot

kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895