Siirry suoraan sisältöön

14.3.2019 11:00

Lahden kouluissa perjantaina ilmastoaiheisia oppisisältöjä

Peruskoulut ja lukiot toimivat Lahdessa perjantaina normaalisti.

Perjantaina toteutettava ilmastonmuutosta koskeva kansainvälinen mielenilmaus huomioidaan myös Lahdessa.

Lahden perusopetuspalveluista vastuualuejohtaja Lassi Kilponen korostaa, että ilmastonmuutokseen liittyvät asiat ovat todella tärkeitä ja nuorten on oltava aktiivisia ja kerrottava oma huolensa ja mielipiteensä.
- Kaupunkitasoisesti emme kuitenkaan osallistu varsinaiseen mielenilmaukseen, vaikka aihe meitä kaikkia koskeekin. Koulut toimivat perjantaina aivan normaalisti.

Kouluja on kuitenkin kannustettu järjestämään kouluissa oma ilmastokannanotto, aiheeseen liittyviä tapahtumia ja keskusteluja. Oppilailla on näin mahdollisuus osallistua kannanottoon koulupäivän aikana.

- Mikäli joku koulu tai oppilasryhmiä haluaa osallistua varsinaiseen mielenilmaukseen osana koulutyötä, niin sinne mennään koulusta ryhmänä opettajan ohjauksessa, kertoo Kilponen.

Lukiojohtaja Heikki Turusen mukaan Lahden kaupungin lukiolaiset voivat osallistuvat mielenilmaukseen opintojen salliman tilanteen sekä kunkin lukion ohjeiden mukaan.

- Mahdollisissa luvattomissa poissaolotilanteissa toimitaan normaalien käytänteiden mukaisesti, toteavat niin Kilponen kuin Turunen.

Peruskouluissa ja lukioissa ilmastonmuutokseen liittyviä asioita käsitellään monipuolisesti eri oppiaineissa pitkin lukuvuotta ja osana opetussuunnitelmia.  

Lisätiedot
Lahden kaupunki
Lasten ja nuorten kasvun vastuualue, vastuualuejohtaja Lassi Kilponen,
puh. 044 716 1328

Lukiokoulutuspalvelut, lukiojohtaja Heikki Turunen, puh. 044 716 1330