Siirry suoraan sisältöön

6.10.2016 15:40

Lahden lumen- ja maanvastaanottoalueet siirtyivät Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n hoitoon

Lahden kaupunki ja Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) ovat sopineet, että PHJ tuottaa lokakuun alusta lähtien ylläpitopalvelun kaupungin vastuulla oleville maan- ja lumenvastaanottoalueille.

​Alueita on aiemmin operoinut Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy LSKT.

Urakointisopimuksen mukaisesti PHJ:n operatiiviseen hoitoon siirtyivät maanvastaanottoalueet Rälssi ja Miekka, Nastolan alueen maavallit sekä lumenvastaanottoalueet Rälssi, Vanhatie, Hakapelto ja Turrantie. Maanvastaanottoalueiden massamäärät vaihtelevat n. 600–300 000 tonniin vuodessa. Lumenvastaanottoalueille otetaan vuosittain vastaan 10 000–540 000 kuutiota lunta. Vastaanottomaksuista päättää jatkossakin Lahden kaupunki.

Samassa yhteydessä maan- ja lumenvastaanottoalueiden hoitamisessa tarvittava henkilökunta siirtyi Lahden Seudun Kuntatekniikalta PHJ:lle.

Päijät-Hämeen Jätehuolto käynnistää selvityksen, jonka tavoitteena on käsitellä Lahden seudun maan- ja lumenvastaanottotoiminnan nykytila ja tulevaisuus.

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy vastaa kuntien puolesta myös Hollolan, Heinolan ja Asikkalan maanvastaanottoalueiden hoidosta. Nämä maanvastaanottoalueet sijaitsevat jäteasemien yhteydessä. Ylijäämämaita otetaan vastaan myös Kujalan jätekeskuksessa.