Siirry suoraan sisältöön

13.9.2016 12:00

Lahden lyseossa ollaan valmiita sähköisiin yo-tutkintokokeisiin

​Lahden kaupungin lukioiden ensimmäisiin sähköisiin yo-kokeisiin osallistuu 61 opiskelijaa. Syksyn yo-kokelaita kaupungin neljässä lukiossa on yhteensä 665. 

​Lahden kaupungin lukioiden ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet järjestetään Lahden lyseossa.  Syksyn 2016 neljään sähköiseen ylioppilastutkintokokeeseen osallistuu yhteensä 61 kokelasta kaikista Lahden kaupungin neljästä lukiosta.  

Ensimmäisenä kirjoitetaan maantieteen, saksan pitkän ja lyhyen oppimäärän sekä filosofian sähköiset ylioppilaskokeet. Saksan kielen kirjoittajia on yhteensä yhdeksän, filosofian 13, ja maantieteen kirjoittajia on 39.  

Opiskelijat tekevät kokeet USB-tikulta käynnistyvällä DIGABI OS -järjestelmällä henkilökohtaisella tietokoneella. Kokeeseen voi tarvittaessa ottaa mukaan langallisen hiiren. Sen sijaan langatonta hiirtä, näppäimistöä tai muita esimerkiksi bluetooth-yhteyksiä käyttävä langattomia laitteita, älykelloa tai matkapuhelinta  kirjoituksiin ei saa ottaa mukaan.

Opiskelijat testaavat päätelaitteiden toiminnan ennen kokeeseen tuloa tietotekniikan opettajan kanssa. Sähköisiin kirjoituksiin on valmistauduttu reilut puolentoista vuotta ylioppilastutkintolautakunnan ohjeiden mukaisesti. Opettajat ovat saaneet valmennusta ja koulutusta.

Käytännön järjestelyjä on kehitetty, testattu ja toteutetaan yhteistyössä muun muassa Tilakeskuksen, Lahden Tietotekniikan, DNA:n ja ItsPro –ICT-ratkaisutoimittajan kanssa. Sähköisten kirjoitusten toteutuksessa tarvittava laaja-alainen yhteistyökuvio on yksi merkittävä muutos aikaisempaan tapaan järjestää tutkinnon kokeet.

Lahden kaupungin lukioissa eli Kannaksen, Nastopolin ja Tiirismaan lukioissa sekä Lahden lyseossa syksyn yo-kirjoituksiin osallistuu yhteensä 665 opiskelijaa. Lukuun sisältyvät myös Nastopolin lukion aikuislinjalaiset, mikä käytännössä tarkoittaa kaksoistutkinto-opiskelijoita.

Maanantaina 12.9. käynnistyneet syksyn 2016 yo-kirjoitukset päättyvät 3.10.2016.  

Lisätiedustelut
Lahden kaupungin lukiokoulutuspalvelut

Lahden lyseo
Kalle Nieminen, apulaisrehtori, puh. 050 559 7964
Tero Matkaniemi, rehtori, puh. 050 559 7968
Esa Palkio, matematiikan ja tietotekniikan lehtori, lahden lukioiden tietotekniikkakoordinaattori, puh.  050 383 6517

lukiojohtaja Heikki Turunen, puh. 044 716 1330