Siirry suoraan sisältöön

18.1.2016 0:00

Lahden matkakeskuksen tunneli avattu

Tunnelin yhteyteen on rakennettu uusi katettu pyöräparkki noin 200 polkupyörälle. Yhteys Loviisanpässinraitille on ollut poikki matkakeskustyömaan ajan.

Uusi kävelyn ja pyöräilyn yhteys Lahden matkakeskukselta Loviisanpässinraitille on avattu. Yhteys on ollut poikki matkakeskustyömaan ajan. Yhteys on toteutettu yhdistettynä kävelyn ja pyöräilyn tunnelina, jossa vastakkaiset kulkusuunnat on eroteltu toisistaan tiemerkinnöin. Yhteys mahdollistaa sujuvan pyöräilyn Launeelta keskustaan.

Suomen ensimmäiset julkiset kaksikerroksiset pyörätelineet

Tunnelin yhteyteen on rakennettu uusi katettu pyöräparkki noin 200 polkupyörälle. Pyöräparkin yhteydessä on julkinen pyöräpumppu, ja alueella on poliisin tallentava kameravalvonta. Kaikissa telineissä on mahdollisuus lukita pyörä rungostaan telineeseen. Osa telineistä on kaksikerroksisia.

-Tällaiset telineet ovat yleisiä maailman pyöräilykaupungeissa mutta nämä ovat Suomen ensimmäiset julkisessa tilassa sijaitsevat kaksikerrostelinteet, kertoo liikenneinsinööri Kristiina Kartimo.

Kaksikerroksiset pyörätelineet ovat helppokäyttöisiä.

-Ylätasoa käytettäessä oleellista on pitää punaisesta kahvasta kiinni koko liikkeen ajan. Alatason telineisiin laitetaan pyörän etupyörä kouruun ja työnnetään pyörä satulasta telineeseen, Kartimo opastaa.


Lisätiedot

Liikenneinsinööri Kristiina Kartimo
050 559 4100