Siirry suoraan sisältöön

16.10.2019 12:45

Liikkuvan nuorisotyön matkailuauto on pian valmiina käyttöön - mikä nimeksi?

Uusi Nastolan alueen liikkuva ”nuorisotila” tarvitsee kutsumanimen. Anna nimiehdotuksesi perusteluineen perjantaihin 25.10.2019 klo 15 mennessä.
Nuorisopalveluiden uusi liikkuvan nuorisotyön matkailuauto.

Elokuussa 2019 Valtteri Bottas Duathlon –tapahtumassa  luovutetiin 15 000 euron  hyväntekeväisyyssumma liikkuvan nuorisotyön mahdollistamiseen Nastolan alueella.  Nuorisopalvelut hankkinut toimintaan sopivan matkailuauton, joka otetaan pian käyttöön nuorten kohtaamispaikkana.

Liikkuvan nuorisotyön auto tarvitsee nimen

Uusi Nastolan alueen liikkuva ”nuorisotila” tarvitsee kutsumanimen. Hyvä nimi on lyhyt, ytimekäs, auton toimintaa kuvaava, suomenkielinen ja nuorisotoimintaan sopiva. Hyvä nimi jää mieleen ja se on kuin hyvän kaverin lempinimi.

Liikkuvan nuorisotyön matkailuautolle voi antaa nimiehdotuksia perusteluineen perjantaihin 25.10.2019 klo 15 mennessä Lahden kaupungin nuorisopalveluiden verkkosivulta ja somekanavilta löytyvän vastauslinkin kautta tai vastauslipukkeella nuorisotiloilla, liikkuvan nuorisotyön autossa tai Lahti-Pisteessä. Nimen valitsee nuorten nimiraati marraskuun 15. päivään mennessä. Vastaajien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Jätä nimiehdotuksesi tästä linkistä: Mikä autolle nimeksi?

Liikkuva nuorisotyö kohtaa nuoria joustavasti nuorten omilla kohtaamispaikoilla

Nastolan alueen välimatkat asettavat nuorille ja nuorisotyölle haasteita, eikä yksi nuorisotila tavoita kaikkia. Liikkuvat nuorisotilat tulevat lähelle nuoria ja tarjoavat nuorille tekemistä ja turvallisen aikuisen juttuseuraa siellä, missä nuoret ovat ja liikkuvat. Nastolan alueella on hyviä kokemuksia liikkuvasta nuorisoautosta kahdelta edelliseltä kesältä, kun Nastolan alueella oli käytössään Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels -hankkeen Wauto-auto. Kesän 2018 päätteeksi Nastolan nuoret olivat innoissaan kesän kokemuksista ja valmiina tekemään aloitteita oman auton saamiseksi.

Nuorten toiveen toteutuminen varmistui, kun sunnuntaina 18. elokuuta kolmatta kertaa järjestetyn Valtteri Bottas Duathlon -tapahtuman hyväntekeväisyyskohteeksi valittiin yhdessä Valtteri Bottaksen kanssa Nastolan alueen liikkuva nuorisotyön mahdollistaminen. 

Tapahtuman ja Wespro4U:n tekemän lahjoituksen ja kaupungin oman rahoituksen avulla hankittiin nuorisopalveluille oma matkailuauto nuorisotyön käyttöön. Auto tulee liikkumaan säännöllisesti Nastolan alueella ja on myös muulla tavalla Lahden nuorisopalveluiden eri työmuotojen käytössä ympäri vuoden.

Lisätietoja 

Lahden kaupungin nuorisopalvelut
Terhi Hirvonen-Varjola, nuorisonohjaaja, aluenuorisotyö Nastola p. 044 790 9415
Virpi Rantanen, palvelupäällikkö, itäinen alue, p. 050 518 4498