Siirry suoraan sisältöön

26.9.2016 8:40

Lahden Taloilla ensi vuonna ennätyssuuret investoinnit

Lahden Talot pyrkii omalta osaltaan vastaamaan kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarpeeseen. Konsernin investoinnit kohoavat vuonna 2017 ennätyssuuriksi, lähes 30 miljoonaan euroon.
Uudenpellonkadun senioritalo

​Vuokratalojen uustuotantoon yhtiö on budjetoinut 21,8 miljoonaa euroa ja perusparannuksiin noin 7,9 miljoonaa euroa.

Uusia laadukkaita, mutta kohtuuhintaisia asuntoja valmistuu ensi vuonna Lahden Mukkulaan ja Tornatoriin sekä Hollolan kuntakeskukseen. Lisäksi tavoitteena on aloittaa senioritalokohde Launeelle Virekoti Kultakaaren läheisyyteen. Pitkään valmisteltu hanke toteutetaan betonirakenteisena ja aluksi suunniteltua puukerrostaloa laajempana kokonaisuutena.

– Hanke on kiinnostanut kovasti, ja varauskirjassa on jo kymmeniä nimiä, toteaa toimitusjohtaja Juhani Jokelainen.

– Ilmeisesti palveluiden saatavuus saman korttelin palvelutalosta on lisännyt mielenkiintoa uudiskohdetta kohtaan.

Perusparannusten painopiste on nyt Ahtialassa. Sekä Torkon että Herrasmannin alueen saneeraus jatkuu ensi ja seuraavana vuonna. Perusparannuksissa muun muassa asuntojen sisätilat uusitaan kokonaan. Myös Jahtikadulla käynnistyy peruskorjaus, jossa uusitaan käyttövesijohdot.

Vuokrat nousevat maltillisesti

Vuokrat kohoavat vuoden vaihteessa maltillisesti. Lahden Asunnot oy:ssä korotus on keskimäärin 1,4 prosenttia. Korkein keskivuokran korotus on 2,7 prosenttia ja alin 0,4 prosenttia. Koko asuntokannan keskivuokra on ensi vuoden alussa 10,89 euroa kuukaudessa, kun se tänä vuonna on 10,74 euroa. Autopaikka- ja saunamaksut pysyvät ennallaan.

Vuokrankorotusten taustalla on kiinteistöjen ylläpito- ja pääomakulujen kasvu. Kustannusten nousua tulee muun muassa energian ja veden hinnasta, kiinteistöverojen noususta ja lainojen lyhennyksistä. Vuokrien korotuspaineita vähentävät muun muassa alentuneet laajakaista- ja kaapeli-tv-kustannukset sekä huolto- ja siivouskustannukset.

 Lahden Talojen hallitus hyväksyi vuoden 2017 talousarvion kokouksessaan 15.9.

Lisätietoja:     
toimitusjohtaja Juhani Jokelainen, p. 0500 490 653