Siirry suoraan sisältöön

7.7.2016 10:50

Lahden Taloille Tornatoriin 75 uutta vuokra-asuntoa

Lahden Taloille valmistuu parin lähivuoden aikana 75 uutta vuokra-asuntoa, kun Lahden Tornatorin alueelle rakennetaan kaksi uudiskohdetta. Viisikerroksiset vuokratalot rakennetaan ihanteelliselle paikalle Sorvarinkatu 8:aan ja 10:een lähellä kaupungin keskustaa.
Havainnekuva taloista

Sorvarinkatu 8:aan rakennettavaan taloon tulee 47 asuntoa, joiden huoneluku vaihtelee 1:stä 4:ään. Sorvarinkatu 10:een rakennettavaan taloon tulee 28 asuntoa, joiden huoneluku on 2-3. Kaikissa asunnoissa on tilava lasitettu parveke.

Molempien talojen asunnoista tulee erittäin laadukkaita. Asuinhuoneisiin asennetaan vinyylilankkulattiat, keittiöiden varusteisiin kuuluvat laminaattitasot, induktioliesi ja astianpesukone.

Sekä Sorvarinkatu 8 että Sorvarinkatu 10 ovat Ara-rahoitteisia, ja niiden vuokratasosta tulee kohtuullinen.

– Rakennamme poikkeuksellisesti urakoitsijan tonteille. Tässä markkinatilanteessa oli mahdollista saada neuvotteluteitse hyvät tontit ja kohtuuhintainen toteutus, toteaa Lahden Talojen toimitusjohtaja Juhani Jokelainen.

Energiatehokas linja jatkuu

Molemmat Sorvarinkadun uudiskohteet jatkavat Lahden Talojen energiatehokasta linjaa. Talot lämpiävät kaukolämmöllä, ja niiden energialuokka on B eli toiseksi paras mahdollinen. Myös kodinkoneet ovat energiatehokkaita. Veden kulutusta taloissa seurataan huoneistokohtaisilla vesimittareilla.

Lahden Talojen linjausten mukaisesti uudiskohteisiin rakennetaan yksi laadukas saunaosasto, joka Sorvarinkatu 8:ssa sijaitseen ylimmäisessä kerroksessa. Taloihin tulee myös maksuton talopesula kuivaushuoneineen.

Alustavan aikataulun mukaan Sorvarinkatu 8:n rakentaminen alkaa elokuussa 2016 ja Sorvarinkatu 10:n rakentaminen maaliskuussa 2017. Talojen arvioidaan valmistuvan kesällä 2017 ja talvella 2018. Talot rakentaa Rakennusosakeyhtiö Hartela. 

Lisätietoja:     

Juhani Jokelainen, toimitusjohtaja, Lahden Talot, puh. 0500 490 653