Siirry suoraan sisältöön

18.1.2016 0:00

Lahden Talot aloittanut Nastolan vuokra-asuntojen kehittämisen

Lahden ja Nastolan yhdistyminen uudeksi Lahden kaupungiksi on aloittanut uuden vaiheen Nastolan kunnan vuokrataloissa. Kiinteistö oy Naskunvuon osakkeet ovat siirtyneet Lahden kaupungin omistukseen, ja kevään aikana tehdään omistusjärjestelyt, joilla osakkeen siirtyvät Lahden Talot -konsernille.

Lahden Talot lupaa kehittää Nastolan vuokra-asumista järjestelmällisesti. Vaikka omistusjärjestelyt ovat vielä kesken, toimet Naskunvuon kehittämiseksi on jo aloitettu. Ensimmäiset muutokset näkyvät asuntojen markkinoinnissa ja vuokraamisessa.

– Kaikkien asuntojen sähköiset pohjakuvat on jo tehty, ja asuntojen esittelyt tulevat Lahden Talojen kotisivuille lähiviikkoina. Asunnon hakeminen sähköisesti on mahdollista jo nyt, sanoo Lahden Talojen vuokrauspäällikkö Juha Heijala.

Asumiseen ei tulossa muutoksia

Lahden Talot suunnittelee aloittavansa Naskunvuon kiinteistöissä vastaavanlaisen järjestelmällisen perusparannustoiminnan, jota se on koko historiansa ajan toteuttanut Lahdessa sijaitsevissa kohteissaan. Kevään aikana ulkopuolinen arvioija tekee Naskunvuon kiinteistöistä kuntoarviot, joiden pohjalta laaditaan pitkän aikavälin perusparannusohjelma.

 Kevään aikana tehtävät omistusjärjestelyt ja kehittämistoimet koskevat vain hallintoa; vuokralaisten asuminen säilyy ennallaan. Esimerkiksi isännöintiä ja asuntojen vuokrausta hoitaa edelleen Nastolan Isännöintipalvelu, ja paikallinen palvelupiste pysyy Nastolassa.

– Näemme hyväksi sen, että paikallinen palvelu yhdistyy Lahden Talojen toimintamalliin, sanoo Lahden Talojen toimitusjohtaja Juhani Jokelainen.

Uusi toimitusjohtaja ja hallitus

Vuoden alusta lukien Kiinteistö oy Naskunvuon toimitusjohtajana on toiminut Lahden Talojen toimitusjohtaja Juhani Jokelainen. Tammikuun 5. päivä pidetty yhtiökokous puolestaan valitsi yhtiölle uuden hallituksen.

Hallitukseen kuuluvat Riitta Erviä (pj), Pasi Huhtinen, Paavali Kärkkäinen, Harri Metsänen (vpj), Paavo Rautkoski ja Liisa Strandén.

Kiinteistö oy Naskunvuo on perustettu vuonna 1991. Siihen kuuluu 15 vuokratalokohdetta, joissa on yhteensä noin 370 asuntoa.Lisätietoja

toimitusjohtaja
Juhani Jokelainen
Lahden Talot
0500 490 653