Siirry suoraan sisältöön

7.3.2016 0:00

Lahden Talot perusparantaa lähes 8 miljoonalla eurolla

Laajoissa hankkeissa perusparannetaan kiinteistöjä sekä sisältä että ulkoa, suppeammissa uusitaan esimerkiksi kylpyhuoneita ja saunoja.

​Lahden Riihelään valmistuu toukokuussa 31 uutta vastaavaa luhtitaloasuntoa, kun Lahden Talojen Kumpukatu 4:n laaja perusparannus valmistuu. Perusparannus on jatkoa samaan kiinteistöön kuuluvan Kumpukatu 2:n perusparannukselle, joka valmistui viime kesänä. Samalla se jatkaa Lahden Talojen aktiivista perusparannustoimintaa, jonka tavoitteena on paitsi pitää kiinteistöt ja asunnot hyvässä kunnossa myös nostaa asuntojen tasoa.

Kumpukatu 4:n luhtitalot uudistuvat sekä sisältä että ulkoa. Asunnoista tulee hyvätasoisia ja laadukkaita. Kylpyhuoneisiin ja keittiöihin asennetaan tyylikkäät kalusteet, kylpyhuoneiden seiniin ja keittiökalusteiden välitilaan mosaiikkilaatoitus. Keittiöiden varusteisiin kuuluvat muun muassa keraamiset liedet ja astianpesukonevaraus. Asunnot ovat kooltaan 35–71 neliötä, ja kaikissa asunnoissa on laminaattilattiat ja sauna.

Asuntojen ja huoneistosaunojen lisäksi perusparannuksessa uusitaan talojen vesijohdot ja viemärit, ja kiinteistöön asennetaan huoneistokohtaiset vesimittarit. Lisäksi uusitaan talopesuloiden, kerhohuoneiden ja muiden yhteisten tilojen sisäpinnat, piha-alueet, terassit sekä ulkovalaistus.

Vuokrat pysyvät kohtuullisina

Kumpukadun luhtitalot on rakennettu vuonna 1988. Ne sijaitsevat päättyvän kadun päässä luonnonläheisellä ja lapsiystävällisellä alueella. Osa valmistumassa olevista asunnoista on jo varattu, mutta joitakin kaksioita ja kolmioita on vielä vapaana. Asuntoihin pääsee muuttamaan kesäkuun alussa.

Vaikka Kumpukadun luhtitalot käyvät läpi laajan perusparannuksen, asuntojen vuokrat pysyvät laatuun ja Lahden vuokramarkkinoiden yleiseen tasoon nähden kohtuullisina.

Kuluvana vuonna Lahden Talot investoi kiinteistöjensä perusparantamisiin lähes 8 miljoonaa euroa. Laajoissa hankkeissa perusparannetaan kiinteistöjä sekä sisältä että ulkoa, suppeammissa uusitaan esimerkiksi kylpyhuoneita ja saunoja tai kunnostetaan parvekkeita tai muita ulkopuolisia rakenteita.

Lisätietoja

 Juhani Jokelainen, toimitusjohtaja, Lahden Talot, puh. 0500 490 653