Siirry suoraan sisältöön

21.9.2016 14:30

Lahden Työn Paikka päätti luopua Mölkystä

Lahden Työn Paikka Oy:n hallitus päätti hyväksyä yhtiön omistamasta Mölkky-liiketoiminnasta ja -tuotemerkistä tehdyn ostotarjouksen. Mölkky siirtyy Tactic Games Oy:n omistukseen 1.1.2017 alkaen. Liiketoimintaan liittyvä henkilöstö siirtyy ostajan palvelukseen.

Myyntipäätökseen vaikutti ratkaisevasti tuloilla olevat investointitarpeet. Mölkky-liiketoiminta on muuttunut teollisen sarjatuotannon suuntaan ja volyymin kasvattaminen olisi vaatinut pääomia ja entistä suurempaa riskinottoa. Liiketoiminnan pyörittäminen loitontaisi tehtävän Lahden Työn Paikan ytimestä, eli heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllisyyden hoidosta.

Lahden Työn Paikka on kokonaan Lahden kaupungin omistama yhtiö. Mölkkyyn liittyvä nykyinen henkilöstö siirtyy Tactic Games Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä nykyisin ehdoin. Mölkyn kauppakirja ja sopimusehdot allekirjoitettiin 20.9.2016. Lahden kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaosto on käsitellyt asiaa kokouksessaan 19.9.2016.

Päätös mahdollistaa ja turvaa yhtiön tulevan uudistumisen vastaamaan työmarkkinoiden todellisia tulevaisuuden työvoimatarpeita.

- Mölkystä luopuminen oli henkisesti vaikea, mutta samalla oikea päätös. Se avaa meille samalla uusia ovia, joita ilman tätä päätöstä emme olisi pystyneet avaamaan tai kiireiltämme huomanneet aukaista. Hallituksemme on tuossa mielessä rohkea. Olemme panostaneet Mölkkyyn parhaat voimavaramme ja osaamisemme, ja tehneet sen samalla perustehtävämme asettamassa ristipaineessa, kertoo Lahden Työn Paikan toimitusjohtaja Pekka Kotiaho.

Tactic Games on vastannut Mölkyn myynnistä ja markkinoinnista kansainvälisesti jo vuodesta 2010 alkaen.
- Uusi askel siirtyä vastaamaan myös Mölkyn valmistuksesta ja tuotannosta on meille sangen luonteva, varsinkin kun omaamme jo 49 vuoden kokemuksen lautapelien valmistuksesta. Haluamme kaupalla varmistaa Mölkky brändin jatkuvan kansainvälisen menestyksen ja Mölkkyjen valmistuksen Suomessa. Tulemme panostamaan merkittävästi tuotannon tehokkuuden ja sen volyymin lisäämiseen vastataksemme entistä paremmin markkinoilla olevaan kysyntään, kertoo Tactic Games Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Heljakka.


Lahden Työn Paikka Oy on vuoden 2015 alusta toimintansa aloittanut, Tuoterenkaan työtä jatkava osakeyhtiö. Yrityksen perustehtävä on heikossa työmarkkina-asemassa olevien ihmisten valmentaminen työhön ja työvoimaksi.

Tactic Games Oy on kansainvälinen ja laajasti tunnettu yritys. Perheyhtiön tarina alkoi Suomessa vuonna 1967, jolloin se toi markkinoille suuren suosion saavuttaneen lautapeli Kimblen. Suurin osa tuotteista valmistetaan Tacticin omassa tehtaassa Suomessa, sillä yhtiö uskoo, että kotimaisuus on varma laadun merkki.