Siirry suoraan sisältöön

5.9.2016 11:30

Lahdenkadun kaukolämpötyömaa haittaa liikennettä jopa kuukauden

Lahdenkadulla haljenneen kaukolämpöputken korjaustyön takia Lahdenkadulta on yksi ajokaista pois käytöstä Kariniemenkadun ja Kolkankadun väliltä kumpaankin suuntaan.

​Sunnuntai-iltana Lahdenkadulla haljenneen kaukolämpöputken korjaustyöt ovat jatkuneet läpi yön. Tällä hetkellä Lahdenkadulta on yksi ajokaista pois käytöstä Kariniemenkadun ja Kolkankadun väliltä kumpaankin suuntaan. 

Lahti Energian mukaan työmaa haittaa liikennettä seuraavat kaksi–neljä viikkoa vaikka työtä pyritäänkin tekemään mahdollisimman vähäistä häiriötä aiheuttaen. 

Lahdenkadun alittavaa putkea suojaava betonielementti oli vaurioitunut, ja valumavedet olivat ruostuttaneet kaukolämpöputken rikki. Haljennut putki on osa Lahden vanhinta, Rauma-Repolalle rakennettua kaukolämpöputkistoa, jota Lahti Energia on vuosittain saneerannut. Ennakoivia korjauksia on kesän aikana tehty muun muassa Kariniemenkadulla ja Vesijärvenkadulla. Työmaa laajenee putkirikon vuoksi nyt keskustaan päin. Ainakin koko Lahdenkadun alittava putki uusitaan.

–Kaupunki suosittelee mahdollisuuksien mukaan Lahdenkadulle suuntautuvan matkan ajankohdan siirtämistä pahimmasta ruuhkahuipusta tai valitsemaan muun kulkutavan: bussin, pyörän tai kävelyn. Omalla autolla liikkuessa olisi hyvä ottaa kaveri tai kaksikin mukaan, kehottaa liikenneinsinööri Kristiina Kartimo. 

Lisätietoja:

Lahti Energia
Käyttöpäällikkö Jarkko Kovanen
p. 050 338 7292

Lahden kaupunki
Liikenneinsinööri Kristiina Kartimo
p. 050 559 4100