Siirry suoraan sisältöön

18.1.2019 9:10

Lahdessa alle kouluikäisten kerhotoiminta on maksutonta vuoden 2019 alusta

Kerhoissa on vielä tilaa. Kerhopaikkaa voi tiedustella suoraan kerhoista. 
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/AjankohtaistaSite/UutisetSite/PublishingImages/ymparistokasvatus_kanervanpk-16.jpg

​Alle kouluikäisten kerhotoiminta on vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle. Lahdessa sivistyspalvelut haluaa maksuttomalla kerhotoiminnalla tehdä vaihtoehdon perheille tutuksi.

Alle kouluikäisten kerhotoiminta on suunnattu kotona oleville 3 - 6 -vuotiaille lahtelaisille lapsille. Toiminnan tavoitteena on vahvistaa lasten vuorovaikutustaitoja ja osallisuutta sekä edistää niin lasten kuin perheiden hyvinvointia. Toiminta on suunnitelmallista varhaiskasvatusta.

Kerhopaikkoja on yhteensä 148. Kerhoissa on vielä tilaa, ja täyttöaste vaihtelee kuukausitasolla.  Kerhopaikkaa kannattaa siis tiedustella pitkin lukuvuotta suoraan kerhoista. 

Kerhotoimintaa tarjotaan viidessä eri kaupunginosassa. Tällä hetkellä tilaa on erityisesti Jalkarannan kerhossa ja Mukkulassa Tanssimäen kerhossa. Lisäksi keskustan alueella toimii Loviisanpässin kerho, Kiveriössä Hirsimetsän kerho ja Launeella Perhepuiston kerho. 

Osassa on sekä aamu- ja iltapäiväryhmiä, osassa vain aamupäiväryhmä. Toiminta-ajat vaihtelevat hieman kerhoittain. Kerhot toimivat koulujen työ- ja lomapäivien mukaan elokuun puolivälistä toukokuun loppuun. Koululaisten syys- ja talvilomalla Launeen perhepuisto tarjoaa arkisin avointa toimintaa.

Kerhojen yhteydessä olevat leikkipuistot ovat monipuolisia ja suosittuja leikkialueita, joissa vanhemmat voivat verkostoitua alueen muiden vanhempien kanssa. Tämä todettiin myös vuonna 2017 tehdyssä leikkipuistojen palveluverkkoselvityksessä, mitä varten Kaupunkiympäristö keräsi päiväkotien, perhepäivähoitajien ja lasten käyttäjäkokemuksia. 

Kaupungin talousarvioon 2019 on varattu 39 000 euron määräraha maksuttomaan alle kouluikäisten kerhotoimintaan lapsiystävällisen kaupungin hengessä. Asia eteni sivistyslautakunnan aloitteesta.  

Kerhotoiminnan järjestämisestä vastaa perusopetuspalvelut. Kerhojen leikkipuistojen kunnosta ja korjauksista huolehtii Kaupunkiympäristö. 

Lisätietoa alle kouluikäisten kerhoista löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Lisätiedot 
Lahden kaupunki, sivistyksen palvelualue
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328
kerhotoiminnan ohjaaja Birgitta Grönholm, p. 050 383 6443      

www.lahti.fi > Palvelut > Varhaiskasvatus > Kerhot alle kouluikäisille
https://www.lahti.fi/palvelut/varhaiskasvatus/kerhot-alle-kouluikaisille