Siirry suoraan sisältöön

30.10.2019 15:20

Lahdessa pääsee hiihtämään perjantaina 1.11.2019 klo 11.11

Ensilumenladun reitin pituus on noin 1,5 km. Hiihtäjien käytettävissä on pukuhuoneet ja suihkutilat.
Hiihtäjä urheilukeskuksessa.

​Lahden perinteinen ensilumenlatu avataan perjantaina 1.11.2019 klo 11.11. 

Ensilumenladun lumetus on parhaillaan käynnissä ja edellisen talven säilölumella saadaan latureitin pituudeksi noin 1,5 km.

– Ennen perjantaita ei toivota kenenkään liikkuvan alueella vaaratilanteiden välttämiseksi. Lunta tuovia kuorma-autoja ja latukoneita liikkuu aikaisesta aamusta yömyöhään saakka, varoittelee kaupungin liikuntapaikkamestari Arto Manninen

Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Vanhalle raviradalle ei ole voimassa olevaa osoitetta, mutta sinne käännytään Hämeenlinnantie 45 liittymästä (Vaskelanrinne) kaupungista päin tultaessa Suurmäenkadun jälkeisestä risteyksestä oikealle.

– Kaikki ovat tervetulleita hiihtämään ensilumenladulle niin Lahdesta ja muualtakin, liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas kertoo.  

Hiihtäjien puku- ja pesutilat

Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat hiihtäjien käytettävissä. Pukutilat ovat avoinna ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Tilat sijaitsevat Lahden stadionin pääkatsomorakennuksessa. Hiihtäjät voivat myös hyödyntää urheilukeskuksen läheisyydessä olevan Lahden uimahallin palveluita.

Urheilukeskuksen suksivoitelutila on käytössä ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Voitelutilat sijaitsevat Lahden stadionin mäkikatsomorakennuksessa.

Latureittien kunnostuksen etenemistä kannattaa seurata liikuntapalvelujen verkkosivulta https://www.lahti.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/ulkoilureitit-ja-ladut/ladut sekä Mski-latuinfosta http://www.mski.fi/lahti/main.jsp

Ensilumenlatu, kuva

Lisätiedot
Lahden kaupunki, Liikuntapalvelut
liikuntapaikkamestari Arto Manninen, puh. 044 716 1581
liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, p. 044 416 3629