Siirry suoraan sisältöön

5.10.2016 16:00

Lahdessa Unkarin kulttuuriviikot jatkuvat

Eri tapahtumin juhlistetaan myös Lahti-Pécs 60-vuotista ystävyyskaupunkitoimintaa. Tarjolla on Unkari-teemaista musiikkia ja konsertteja,  käsitöitä, kirjakuvituksia, grafiikkaa ja elokuvia.

Lahdessa parhaillaan järjestettävien Unkarin kulttuuriviikkojen huipentumana on juhlakonsertti Sibeliustalolla. Sinfonia Lahden Unkari-teemaisessa konsertissa torstaina 6.10. klo 19 Sibeliustalossa kuullaan monipuolinen kattaus musiikkia unkarilaistaitelijoiden kapellimestari Huba Hollókőin ja viulisti Barnabás Kelemenin tähdittämänä.

Perjantaina 7.10 järjestetään Lahti-Pécs 60-vuotisen ystävyyskaupunkitoiminnan juhlakonsertti Ristinkirkossa . Suomalaista ja unkarilaista musiikkia esittävät viulistit Barnabás Kelemen ja Mervi Myllyoja,  Virva Garam pianossa sekä Lahden Mieskuoro, Uusi Lahti Kamariorkesteri ja uruissa Pauli Pietiläinen.

Unkarilaista käsityötä on esillä Wellamo-opiston vitriineissä 29.10. asti.  Lahden kaupunginkirjastossa voi 31.10. asti tutustua Réka Kiralyn kirjakuvituksiin sekä István Oroszin Piirretty aika- grafiikkaan.

14.-16.10. Kino Iiriksessä järjestetään unkarilaisten elokuvien viikonloppu,

Lisäksi on tulossa syksyn aikana muun muassa koulujen Unkari-viikko ja Taskufestarit. 


Lisätietoja
Arto Savander, puheenjohtaja, Lahden Suomi-Unkari Seura ry
puh. +358408201942

www.suomiunkari.fi/osastot/lahti 
www.facebook.com/lahdensuomiunkariseura 
www.facebook.com/lahtipecs60


Tiina Granqvist, toimialajohtaja, Lahden kaupungin sivistystoimiala
puh. +358503836574