Siirry suoraan sisältöön

7.4.2016 0:00

Lahtelaisen koulun oppilaita Norjan siltaonnettomuudessa

Onnettomuus sattui torstai-iltapäivällä Norjan Skibottenissa. Kukaan oppilaista ei ole kuitenkaan vaarassa.

Lahden Kariston viidesluokkalaisia leirikoululaisia oli valokuvaamassa pienellä metallirakenteisella sillalla, kun se yhtäkkiä romahti. Sillalla olleista lapsista kymmenkunta tipahti veteen, josta he olivat nopeasti pelastautuneet. Aikuiset olivat sillan vieressä kuvaamassa ja ryntäsivät heti apuun.  Lapset olivat sillalla paikallisen oppaan luvalla.

Veteen tipahtaneet lapset ovat kastuneita ja säikähtäneitä, mutta kukaan ei ole vaarassa. Yhtä oppilaista oli sattunut käteen. Lapsen kättä hoidettiin tapahtumapaikalle hälytetyssä ambulanssissa. Hän on käynyt myös lääkärissä opettajan kanssa. Paikalla ovat ensihoitoyksikön lisäksi myös poliisit, jotka jatkavat asian tutkimista. Keskustelu- ja kriisiapu on käynnissä. 

Leirikoulussa mukana ovat Kariston koulun kaikki viidesluokkalaiset, yhteensä 48 oppilasta, kaksi opettajaa sekä seitsemän huoltajaa.

Onnettomuudessa mukana olleiden lasten huoltajiin ollaan suoraan yhteydessä. Asiasta on wilma-järjestelmän kautta viestitetty leirikoululaisten huoltajille.

Kariston koulussa perjantain koulupäivä aloitetaan juttelemalla tapahtuneesta luokissa koululaisten kanssa. Myös terveydenhoitaja on tarvittaessa tavoitettavissa koulupäivän aikana. 

Luokkaretkeläiset palaavat kouluarkeen maanantaina.  Silloin niin tutut opettajat kuin kuraattori ja terveydenhoitaja jatkavat asian käsittelyä lasten kanssa.

 

Lisätietoa

opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, puh. 044 716 1328

Kariston koulun rehtori Tiina Marttinen, puh. 044 716 1085

leirikoulun ohjaava opettaja Tiina Järvinen, puh. 044 7161 913