Siirry suoraan sisältöön

2.2.2016 0:00

Lahtelaiset innostuivat Porukasta

Lahden kaupunki testaa yhtenä strategianvalmistelun osallistamisen välineenä mobiilisovellusta. Porukka-sovellus on saanut hyvän vastaanoton lahtelaisilta.

​Lahden kaupungin Porukka-mobiilisovellus on kerännyt viikossa jo yli tuhat käyttäjää ja yhteensä 10 000 vastausta. Lahtelaiset ovat innostuneet miettimään, millaisessa kaupungissa he haluavat tulevaisuudessa asua, elää, liikkua, viettää vapaa-aikaa, opiskella ja tehdä töitä. Kaupunki testaa yhtenä strategianvalmistelun osallistamisen välineenä Porukka-sovellusta. Tavoitteena on kerätä lahtelaisilta kaupungin uuden strategian tueksi mahdollisimman monta mielipidettä, ideaa ja näkemystä siitä millainen on tulevaisuuden Lahti.

Lahtelaiset arvostavat liikuntapaikkoja erittäin paljon

Porukka-sovelluksen kysymykset vaihtelevat helpoista haastaviin ja leikkisistä vakavahenkisiin. Ensimmäisen viikon aikana lahtelaiset kertoivat mm. mitä esittelevät vierailijalle Lahdessa, minkälaisia tapahtumia haluavat kaupunkiin, pyöräilevätkö talvella ja pitävätkö he Kisapuiston kunnostamista itselleen tärkeämpänä asiana kuin 50 metrin uima-altaan rakentamista. Lähes kaikki Porukka-sovelluksen käyttäjät vastasivat liikuntaa koskeviin kysymyksiin ja kiinnostavin oli liikuntapaikkojen rakentaminen, kannanotot Kisapuiston ja uima-altaan puolesta menivät lähes tasan.

Seuraavaksi kaupunkilaiset saavat vastatakseen kysymyksiä, jotka liittyvät mm. sosiaalisiin verkostoihin, yrittäjyyteen ja kotiseuturakkauteen. Uusia kysymyksiä syötetään sovellukseen viikoittain huhtikuuhun asti.

Lisätietoja

 viestintäpäällikkö Heini Moisio, 050 383 6504