Siirry suoraan sisältöön

24.10.2016 10:30

Lahtelaiset ovat löytäneet Hyvis.fi -sivuston Nettineuvon

Nettihoitaja vastaa anonyymisti esitettyihin kysymyksiin 1-3 arkipäivän kuluessa.

​​​​Lahden Etähoiva ja teknologiayksikössä työskentelee Nettihoitaja, joka vastaa Päijät-Hämeen Hyvis – sivujen Nettin​euvo-palvelun kautta esitettyihin kysymyksiin. ​

​Lahtelaiset ovat jo oppineet palvelujen käytön, mutta muiden palvelun käyttöön sitoutuneiden​​ kuntien asukkaat ovat esittäneet Nettineuvoon vähemmän kysymyksiä.

Monet ovat huomanneet, että Nettihoitajaan voi ottaa yhteyttä myös iltasin ja viikonloppuisin. Nettineuvo vastaa anonyymisti esitettyihin kysymyksiin 1-3 arkipäivän kuluessa. Aamulla esitettyyn kysymykseen saa tavallisesti vastauksen jo muutaman tunnin sisällä. Nettihoitaja muokkaa kysymykset niin, etteivät niihin vahingossa laitetut tiedot paljasta kysyjän henkilöllisyyttä.

Mitään kysymystä ei tarvitse hävetä, koska palvelu on täysin anonyymi. Nettihoitaja vastaa kysymyksiin esitettyjen tietojen perusteella, eikä hän ei pääse kenenkään potilastietoihin. Nettihoitaja ei voi myöskään ottaa yhteyttä kysyjään ja tarkentaa tietoja. Nettihoitajan taustatukena on moniammatillinen tiimi, johon kuuluu mm. lääkäri ja seksuaaliterapeutti.

Nettihoitajan työpanoksen tarjoaa Lahden kaupunki. Lisäksi mukana ovat Aava, Oiva, Heinola ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Nettineuvon-verkkosivut: http://www.hyvis.fi/paijathame/fi/Nettineuvo/Sivut/Haku.aspx

Liite_Nettineuvoon ajalla 21.3 -13.10.2016 saapuneet kysymykset.docx