Siirry suoraan sisältöön

5.5.2020 13:00

Lahti avaa liikuntapalveluita vaiheittain

Kaupungin ulkoliikuntapaikoilla osa harjoitustoiminnasta käynnistyy välittömästi. Sisäliikuntapaikkoja sekä maauimala avataan 1.6.2020 alkaen.
Uutista päivitetty 25.5. uimahallien avaaminen ma 3.8.

Liikunta- ja urheiluseurat aloittavat omien harjoitusvuorojensa mukaisen toiminnan jo käytössä olevilla ulkoliikuntapaikoilla sekä kaikilla kaupungin urheilukentillä. 

Suurhalli ja Mukkulan palloiluhalli avataan rajoitusten mukaiselle harjoittelutoiminnalle sekä harjoitus- ja otteluvuoroille 1.6.2020. Kamppailuareena avataan myös rajoitusten mukaiselle harjoittelemiselle ja areenaa käyttävien urheiluseurojen harkinnan mukaan omille harjoitusvuoroille. Urheiluseurojen sarjatoiminta voidaan käynnistää vaiheittain kesäkuun alusta.

Mustankallion väestönsuojan liikuntatilat pidetään suljettuna kesätauolla tiloissa tehtävien ilmastointikorjausten ajan.

Uimahallit, maauimala ja uimarannat

Uimahallit siirtyvät kesähuoltotauolle, mikä mahdollistaa maauimalan avaamisen rajoitusten mukaiselle liikuntatoiminnalle 1.6.2020 alkaen. Maauimalan kausi jatkuu 16.8.2020 saakka. Maauimalassa uiminen ja muu vesiliikunta voidaan aloittaa halleja väljemmin ja turvallisemmin.

Aiemmista kesistä poiketen lahtelaiset pääsevät kaikkiin uimahalleihin heti elokuun alusta, sillä kaikki uimahallit avataan poikkeuksellisesti samanaikaisesti jo ma 3.8.2020 tilanteen niin salliessa (ei siis la 1.6.).

Möysän ja Mytäjäisten valvotut uimarannat avataan rajoitusten mukaiselle toiminnalle 1.6.2020 alkaen. Ennen uimakauden alkua kaikki rannat tarkistetaan ja sukeltajat tutkivat rantojen pohjat, jotta uimarannoilla on turvallista uida.

Puku- ja pesutilat liikuntapaikoilla ovat toistaiseksi kiinni tai niiden käyttö on rajoitettua.

Liikuntapaikkojen ja -tilojen käytössä noudatetaan valtioneuvoston ja aluehallintoviraston linjauksia kokoontumisrajoituksista, hygieniasuosituksista ja turvavälistä.

Lisätietoja:
liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, p. 050 559 4145