Siirry suoraan sisältöön

8.1.2019 8:55

Lahti esittelee talviurheiluosaamista Kiinassa

Lahden seudun toimijat esittelevät talviurheiluosaamista Kiinassa viikonloppuna. Vuosi 2019 on talviurheilun teemavuosi Suomen ja Kiinan välillä.

​Matkalle osallistuvat kaupunginjohtaja Pekka Timonen, yhteysjohtaja Mari Kuparinen, liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki sekä kehityspäällikkö Denis Mustonen. Lisäksi mukana ovat Lahti Regionin, Ladecin, Pajulahden urheiluopiston ja J. K. Pro Coachingin edustajat.

Peking ja Lahden ystävyyskaupunki Zhangjiakou valmistelevat vuoden 2022 talviolympialaisia. Ennen olympiakisoja Kiina on päättänyt kehittää talviurheilutarjontaa, ja tämä tarjoaa mahdollisuuksia myös lahtelaisille yrityksille.

– Kiinan ja Suomen erityinen talviurheiluvuosi 2019 vauhdittaa Lahden Kiina-yhteistyötä. Ystävyyskaupunki Zhangjiakoun toiminta olympiakaupunkina vuonna 2022 ja kehitys Kiinan talviurheilukeskukseksi avaa samalla näkymiä pitkäjänteiseen yhteiseen toimintaan, toteaa Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Zhangjiakoussa lahtelaiset tapaavat ystävyyskaupungin johtoa. Lisäksi ohjelmassa on vierailut Chonglin alueen kolmessa hiihtokeskuksessa sekä Olympic Youth Schoolissa, joka tekee yhteistyötä lahtelaisen J. K. Pro Coachingin kanssa. Zhangijiakoun vierailun jälkeen lahtelaisryhmä liittyy mukaan Team Finland -vierailulle Pekingiin, jossa avataan Suomen ja Kiinan välinen talviurheiluvuosi.

Lisäksi kaupunginjohtaja Pekka Timonen osallistuu tasavallan presidentti Sauli Niinistön valtiovierailuohjelmaan. Presidentti Niinistön seurueeseen Pekingissä kuuluvat myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen sekä Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. Vierailulla ovat lisäksi mukana Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sekä Suomen ja Kiinan välisen innovatiivisen liiketoiminnan komitean puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

 

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Pekka Timonen p. 050 337 4386