Siirry suoraan sisältöön

19.9.2016 12:35

Lahti lähtee kisaamaan Euroopan vihreä pääkaupunki –tittelistä

Mihin Lahti sijoittuu eurooppalaisten kaupunkien vertailussa ympäristönäkökulmasta? Siihen saadaan pian vastaus, kun Lahti lähtee mukaan kisaamaan Euroopan vihreän pääkaupungin tittelistä vuodelle 2019.
Mies asentaa aurinkopaneeleja.

Haluaisitko tulla mukaan vaikuttamaan ympäristökaupunki Lahden menestymiseen? Lataa Porukka-sovellus ja vastaa muutamaan ympäristöteemoja koskeviin kysymyksiin.

Voit esimerkiksi antaa palautetta, missä teemoissa Lahti on mielestäsi toiminut hyvin ja missä on edelleen vielä tekemistä. Kyselyssä kartoitetaan mm. kiinnostusta hyödyntää uusiutuvaa energiaa omassa kodissa tai toimenpiteitä, joilla asukkaat ovat varautuneet huonon ilmanlaadun päiviin.

Kilpailussa voittajaksi haluavan kaupungin on oltava innostunut, motivoitunut ja kunnianhimoinen sekä strategian kautta sitoutunut kestävän kehityksen tavoitteisiin. Asukkaiden ja yritysten osallistuminen on tärkeää, jonka vuoksi toiveena on saada runsaasti erilaisia näkemyksiä ja palautetta myös Porukka-kyselyn avulla.

Lahden tavoitteena on olla kansainvälisesti rohkea ympäristökaupunki

Kansainväliset kilpailut tuovat näkyvyyttä Lahdelle muiden ympäristökaupunkien joukossa. Euroopan vihreä pääkaupunki -kilpailun hakemuksessa vastataan kahteentoista teemaan, joissa kuvataan Lahden kaupungin ympäristön tilaa, edistymistä ympäristöasioissa sekä tulevaisuuden suunnitelmia.

Kilpailun tuomaristo antaa kaupungille arvion toimenpiteistä ja kaupungin ympäristöasioiden kehityksen tilasta. Kilpailun palautteen perusteella kaupunki voi entistä tarkemmin suunnata resurssejaan kaikkein eniten kehittämistä tarvitseviin kohteisiin.

Kilpailun järjestää Euroopan komissio. Aiemmin tittelin ovat saaneet mm. Tukholma, Hampuri, Kööpenhamina, Bristol ja Ljubljana

Lisätietoa

ympäristöjohtaja Saara Vauramo, puh. 044 7161 585, saara.vauramo@lahti.fi