Siirry suoraan sisältöön

21.10.2016 14:20

Lahti tarkistaa päivähoidon ateriakäytäntöjä

Myös neljä tuntia päivässä varhaiskasvatuksessa oleville lapsille tarjotaan lounaan lisäksi joko aamu- tai välipala. Muutos edellyttää vielä sivistyslautakunnan päätöstä.

​Lahden kaupunki tarkistaa osa-aikahoidossa olevien lasten ateriakäytäntöjä. Jatkossa myös neljä tuntia päivässä varhaiskasvatuksessa oleville lapsille tarjotaan lounaan lisäksi joko aamu- tai välipala. Opetus- ja kulttuuriministeriön suosituksen perusteella lapselle kuuluu hoitopäivän aikana kaikki ne ateriat, joiden aikana hän on paikalla, esimerkiksi aamupala, lounas ja välipala.

Varhaiskasvatuspalvelujen ateriakäytännön muutos edellyttää vielä sivistyslautakunnan päätöstä.

Ateriakäytännön muuttaminen koskee satoja lapsia ja sillä on vaikutusta varhaiskasvatuspalvelujen talousarvioon. Uusi käytäntö vaatii myös toiminnallisia järjestelyjä. Vanhemmille tiedotetaan vielä erikseen, milloin uusi ateriakäytäntö otetaan käyttöön.

Uuden varhaiskasvatuslain myötä Lahden kaupungin varhaiskasvatuksessa on lapsia, joiden hoidon laajuus voi olla 20 tuntia viikossa, joustavasti sitä laajempaa 21 - 34 tuntia viikossa tai sitten kokopäiväistä vähintään 35 tuntia viikossa.

Lisätiedustelut 
Lahden kaupungin sivistystoimiala, varhaiskasvatuspalvelut
Mika Harju, päivähoitojohtaja, puh. 050 559 7901