Siirry suoraan sisältöön

3.6.2016 10:40

Launeelle moderni monitoimitalo

Monitoimitalossa tulee toimimaan mm. päiväkoti, koulu, nuoriso- ja terveyspalvelut sekä Lahden aterian ateriapalvelu.

​​​Valmistuttuaan monitoimitalo korvaa nykyisen Launeen koulun, Salinkallion koulun, Mustikkamäen päiväkodin sekä Launeen nuorisotilan. Rakennuksen moderni oppimisympäristö tulee tarjoamaan monikäyttöisiä ja helposti muunneltavia opetustiloja. Uudisrakennus sijoitetaan nykyisen Launeen koulun paikalle siten, että talosta on käyntiyhteys Laune-halliin.

Rakennuksen tavoitteena on toimia alueen yhteisöllisenä ja toiminallisena keskuksena, jonne kaupunkilaisten on mukava tulla. Monitoimitaloon luodaan yhteiskäyttöön soveltuvia avoimia tiloja, joita myös kansalaistoiminta voi hyödyntää. Tontille tehdään lisäksi turvalliset leikki- ja oleskelupihat.

Launeen monitoimitalon suunnittelu kilpailutetaan kesällä 2016, ja rakentaminen käynnistyy keväällä 2018. Rakennus on tarkoitus saada valmiiksi viimeistään kesällä 2020. Rakennuksen kokonaispinta-ala tulee olemaan 10 125 m2 ja kustannusarvio on 29,6 milj. euroa sisältäen vanhan rakennuksen purkukulut sekä väliaikaistilojen vuokrat rakentamisajalta.

Lisätietoja:

rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä, puh. 050 65861, leena.pirttila@lahti.fi