Siirry suoraan sisältöön

2.5.2016 15:05

Lautakunta päättää yksityisteiden hoitamisesta

Tekninen ja ympäristölautakunta käsittelee kokouksessaan 3. toukokuuta muun muassa yksityisteiden asioiden hoitamista uudessa Lahden kaupungissa.

​Entisessä Lahden kaupungissa ja Nastolan kunnassa on ollut merkittäviä eroja siinä, miten yksityisteiden asioita on hoidettu. Entisen Lahden kaupungin alueella on ollut Nastolaa vähemmän yksityistiekuntia, joten kaupunki on pystynyt vastaamaan kunnossapidosta ja myöntämään avustuksia Nastolaa enemmän.

Uudessa Lahden kaupungissa on yhteensä noin 200 yksityistiekuntaa, joista suurin osa on Nastolan alueella. Kuntien yhdistymisen myötä myös yksityistieasioiden hoitaminen tulee yhtenäistää. Entisen Lahden kaupungin käytännöt eivät ole siirrettävissä uuden kaupungin toimintatavoiksi, koska se aiheuttaisi merkittävän kulujen nousun sekä kunnossapidon että avustusmäärärahojen osalta.

Lautakunnalle esitetään, että uudessa Lahden kaupungissa toimitaan pääsääntöisesti entisen Nastolan kunnan periaatteilla. Päätösehdotuksessa on määritelty avustuksen saamisen ehdot ja avustuksen määräytyminen. Lisäksi lautakunta päättää Kärkölän kunnan yksityistieasioiden hoidon viranomaistehtävien ostamisesta.

Teknisen ja ympäristölautakunnan kokouksen 3.5.2016 esityslista.