Siirry suoraan sisältöön

22.3.2017 10:15

Lahti palkittiin kävelyn ja pyöräilyn edistämistyöstä

Lahden kaupungin liikennesuunnittelu on tehnyt merkittävää ja monitahoista työtä kävelyn ja pyöräilyn edistämisessä. Lahti kuuluu nykyisin Suomen pyöräilykaupunkien kärkijoukkoon.
Pyöräilijä Lahdessa.

Lahden kaupungin liikennesuunnittelu on palkittu kävelyn ja pyöräilyn edistäjänä. Palkinnon myönsi valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma. Palkitsemisperusteissa todetaan, että liikennesuunnittelu on tehnyt Lahdessa merkittävää ja monitahoista työtä kävelyn ja pyöräilyn edistämisessä sekä niiden vetovoimaisuuden lisäämisessä.

Palkinnot luovuttivat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula KKI-Päivillä 22. maaliskuuta Finlandia-talossa Helsingissä.

Lahti Suomen pyöräilykaupunkien kärkeä

Lahti kuuluu nykyisin Suomen pyöräilykaupunkien kärkijoukkoon. Yksityisautoilun suhteellinen osuus kaupungin sisällä kuljetuista matkoista on saatu selkeään laskuun kävelyn ja pyöräilyn nostaessa suosiotaan.

Lahti on tiivis kaupunki, jossa neljännes kaikista matkoista tehdään kävellen, mikä on enemmän kuin keskimäärin muualla Suomessa. Kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta on parannettu muun muassa reittien sujuvuutta lisäämällä, matkaketjuja kehittämällä ja luomalla turvallista ja viihtyisää liikenneympäristöä. Samalla on edistetty arkiliikkumista ja kaupunkilaisten hyvinvointia.

Kaupungissa on myös rohkeasti otettu käyttöön uusia pyöräliikennettä sujuvoittavia ratkaisuja esimerkiksi väylien laatutasoa nostamalla ja pyöräpysäköintiä parantamalla.

Määrätietoista työtä viisaan liikkumisen edistämiseksi

Palkinnon vastaanottaneet liikennesuunnittelupäällikkö Jukka Lindfors ja liikenneinsinööri Kristiina Kartimo kiittävät kaupungin johtoa tuesta ja strategisista linjauksista viisaan liikkumisen edistämiseksi.

-Erityinen kiitos myös kaupungin poikkihallinnolliselle Viisaan liikkumisen kehittämisryhmälle ja muille kaupungin työntekijöille, jotka ovat olleet mukana kävelyn ja pyöräilyn edistämistyössä, Lindfors ja Kartimo sanovat.

Kävelyn ja pyöräilyn edistämisellä on uutta merkitystä kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kannalta nyt, kun sosiaali- ja terveystoimiala on irtaantunut kaupunkiorganisaatiosta ja kaupungin tulee jatkaa hyvinvoinnin edistämistyötä uusilla keinoilla.

Lisätiedot:

Liikennesuunnittelupäällikkö Jukka Lindfors, p. 050 559 4139
Liikenneinsinööri Kristiina Kartimo, p. 050 559 4100