Siirry suoraan sisältöön

25.3.2019 10:25

Liityntäpysäköinnin väliaikainen lupa on myynnissä

Liityntäpysäköinnin lupa kadunvarsipaikoille ja Radiomäelle on myynnissä maanantaista 25.3. alkaen. Rautatieaseman länsipuolen pysäköintialue on vielä käytettävissä.
Ihmisiä ja juna Lahden rautatieaseman asemalaiturilla.

​Liityntäpysäköinnin lupaa Radiomäen ja kadunvarren paikoille voi ruveta ostamaan kuukaudeksi kerrallaan. Luvan voi ostaa sähköisen eParking-palvelun kautta.

Luvan edellytyksenä on voimassa oleva VR:n tai kaukoliikennetoimijan joukkoliikenteen kausilippu. Järjestely on voimassa ainakin kuluvan vuoden loppuun saakka.

Katso kartta liityntäpysäköintipaikoista.

Launeen hiekkakentälle toteutettava maksuton pysäköintialue valmistuu 15.4. mennessä. Pysäköintialueelta on noin 900 metriä matkakeskukseen. LSL:n bussit ajavat kentän ohi noin 5–10 minuutin välein.

Radanpään ja Moisionkadun pysäköintialueet ovat käytössä normaalisti. VR:n terminaalialue on sopimuspysäköinnin käytössä.

Kyseessä on rakentamisen aikainen tilapäisjärjestely

Radanvarren ja liityntäpysäköinnin kehittäminen ovat kaupungin keskeisiä tavoitteita. Radanvarren aluetta kehitetään Lahden ydinkeskustaan kiinnittyväksi tiiviiksi ja urbaaniksi kaupunginosaksi, ja pysäköinnin tilapäisjärjestelyt koskevat rakentamisaikaa.

Tavoitteena on tulevaisuudessa lisätä matkakeskuksessa liityntäpysäköintipaikkojen määrää 600:aan, ja tarjota vähintään 700 paikkaa pyörille sekä parantaa pyörien säilytysturvallisuutta.
Asiasta saa ajankohtaista tietoa liittymällä sähköpostilistalle oheisen linkin kautta.

Lisätiedot

projektipäällikkö Riitta M. Niskanen, p. 050 559 4200