Siirry suoraan sisältöön

28.1.2019 11:00

Liityntäpysäköintipaikkojen järjestelyt muuttuvat

Lahden matkakeskuksen liityntäpysäköinnin väliaikainen pysäköintilupa tulee myyntiin 25.3. Lupa oikeuttaa pysäköimään tietyille kadunvarsipaikoille tai Radiomäen pysäköintialueelle. Luvan voi ostaa sähköisen eParking-palvelun kautta.
Ihmisiä nousemassa junaan.

​Voit tilata sähköpostiisi liityntäpysäköinnin muutoksia koskevat uutiset jättämällä yhteystietosi tämän linkin kautta.

Väliaikainen liityntäpysäköintilupa oikeuttaa pysäköimään alueella Rautatienkatu – Puistokatu – Loviisankatu 35 euron kuukausihintaan. Radiomäen pysäköintialueelle voi hankkia parkkiluvan 20 euron kuukausihintaan. Tekninen ja ympäristölautakunta vahvisti lupien hinnat kokouksessaan 13.12.2019.

Klikkaa ja katso kartalta, missä väliaikainen liityntäpysäköintilupa oikeuttaa pysäköimään.

Luvan edellytyksenä on voimassa oleva VR:n tai kaukoliikennetoimijan joukkoliikenteen kausilippu. Järjestely on voimassa ainakin kuluvan vuoden loppuun saakka.

Luvan hakemisesta ja järjestelmän käyttöönotosta tiedotetaan lisää kevättalven aikana.

Paikkoja voi käyttää myös asiakas- ja asukaspysäköintiin

Liityntäpysäköinnin käyttöön osoitettavien alueiden autopaikkoja ei varata pelkästään liityntäpysäköinnin käyttöön vaan paikkoja voi käyttää myös normaaliin asiakas- ja asukaspysäköintiin.

Väliaikaisten järjestelyjen syynä on se, että matkakeskuksen länsipuolen rakentaminen alkaa huhtikuussa. Tämän takia nykyisiä pysäköintipaikkoja poistuu käytöstä rautatieaseman länsipuolelta 30.3.

Maksuton pysäköintialue Launeen hiekkakentälle

Liityntäpysäköinnin järjestelyjen toinen korvaava toimenpide on Launeen hiekkakentälle toteutettava maksuton pysäköintialue, jonne voidaan osoittaa autopaikat noin 120:lle autolle. Kävelymatkaa pysäköintialueelta matkakeskukseen on noin 900 metriä. LSL:n bussit ajavat kentän ohi matkakeskukseen noin 5–10 minuutin välein.

Kyseessä on rakentamisen aikainen tilapäisjärjestely

Radanvarren ja liityntäpysäköinnin kehittäminen ovat kaupungin keskeisiä tavoitteita. Radanvarren aluetta kehitetään Lahden ydinkeskustaan kiinnittyväksi tiiviiksi ja urbaaniksi kaupunginosaksi, ja pysäköinnin tilapäisjärjestelyt koskevat rakentamisaikaa.

Tavoitteena on tulevaisuudessa lisätä matkakeskuksessa liityntäpysäköintipaikkojen määrää 600:aan, ja tarjota vähintään 700 paikkaa pyörille sekä parantaa pyörien säilytysturvallisuutta.

Uutista on päivitetty 14.2.2019.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
Kaupungininsinööri Jukka Lindfors,
p. 050 594139, jukka.lindfors(at)lahti.fi

VR-Yhtymä Oy
Ylläpitopäällikkö Timo Savolainen
p. 040 863 4357, timo.p.savolainen(at)vr.fi

Asukastiedustelut
Lahti-Piste
Kirkkokatu 31
p. 03 814 2355, lahtipiste@lahti.fi