Siirry suoraan sisältöön

7.1.2016 11:00

Lukuopas suosittelee uutta lainattavaa kirjastosta

Lahden pääkirjastosta on nyt mahdollista saada kaunokirjallisuuden lukusuosituksia sekä musiikki-, peli- ja elokuvavinkkejä henkilökohtaisena opastuspalveluna.

​​Lahden pääkirjastosta saatavat oppaat auttavat asiakasta löytämään juuri hänelle sopivaa aineistoa ja tekevät opastettavalle vinkkilistan. Palvelu on tarkoitettu kaikille aikuisikäisille asiakkaille, jotka haluavat esimerkiksi tutustua uuteen kirjallisuudenlajiin tai musiikin genreen.

Lukuopastus sopii esimerkiksi kiireiselle asiakkaalle, jolla ei ole aikaa selailla kirjaston hyllyjä tai henkilölle, jonka on vaikeaa löytää kiinnostavaa luettavaa. Lukuopas voi esitellä asiakkaan kiinnostuksen mukaan esimerkiksi johonkin teemaan, aihepiiriin tai kirjallisuudenlajiin kuuluvia teoksia. Asiakas täyttää ensin haastattelulomakkeen, jonka pohjalta lukuopas valikoi aineistoa ja tekee suosituksista vinkkilistan.

Palvelun voi saada vinkkilistana sähköpostitse tai asiakas voi varata henkilökohtaisen tapaamisajan, jolloin lukuopas esittelee valitut teokset lyhyesti. Musiikkiosaston opas suosittelee sopivaa aineistoa musiikin, elokuvien ja pelien maailmasta. Asiakkaan toiveiden perusteella opas laatii suosituslistan kuunneltavasta, katseltavasta tai pelattavasta aineistosta.

Lukuoppaan voi varata pääkirjaston tietopalvelusta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjasto.lukuopas@lahti.fi. Musiikkiosaston oppaalle voi kertoa toivomuksistaan tietopalvelussa tai sähköpostitse musiikkiosasto.kirjasto@lahti.fi

Lisätiedot

Lukuopastus:
Merja Taavila
informaatikko
044 416 3772

Musiikki, pelit, elokuvat:
Janne Seppänen                                                             mediaohjaaja                                                                                                    
044 416 3633