Siirry suoraan sisältöön

12.3.2019 18:05

Maauimala auki ensi kesänä viikon aiempaa pidempään

Tulevana kesänä maauimala on auki kaikkiaan 11 viikkoa. Maauimala avataan tiistaina 28.5. ja suljetaan sunnuntaina 18.8.
Maauimala

​Maauimalan vuosittainen aukioloaika ajoittuu toukokuun viimeiseltä viikolta peruskoulujen kesäloma-ajan päättymiseen asti. Tänä vuonna uimala on auki vielä viikon koulujen alkamisen jälkeen, kaikkiaan 11 viikkoa. 

Maauimalakauden pituus noudattaa liikunta- ja kulttuurilautakunnan vuoteen 2020 ulottuvaa periaatepäätöstä.  

Kevätkauden teknisten valmistelujen lisäksi mäkimontussa järjestetään 11.5. ylämäkijuoksukilpailu Red Bull 400.  

Altaalle helppokulkuinen jalankulkuväylä

Altaalle saapumista helpottaa Suurmäen vastarinteelle jatkuva helppokulkuinen jalankulkuväylä, jossa on otettu huomioon esteettömyysvaatimus ja kaltevuus. Liikuntarajoitteisten altaalle pääsyä avustavat tarvittaessa uimavalvojat sekä heidän omat avustajansa.  

Vuonna 2014 valmistuneen jalankulkuväylän loppuosaan rakennettiin asiakkaiden toivomuksesta myös helppokulkuiset portaat altaalle. Aiemmin pikku- ja keskisuuren mäen alastulorinteiden poikkiliikenne aiheutti mäkihyppyä harjoitteleville ja maauimalaan meneville haasteellisia tilanteita.  

Mäkimontun pohjoispuoleisen katsomorinteen kunnostaminen alkaa keväällä

Mäkimontun pohjoispuoleisen katsomorinteen kunnostaminen alkaa sääolosuhteista riippuen vappuun mennessä.  Alustavan aikataulun mukaan työ valmistuu syyskuun alkuun mennessä. Kunnostaminen tulee vaikuttaman maauimalan käyttöön sekä alueella kulkemiseen kesän aikana. Kunnostamisen vaikutuksista tiedotetaan erikseen urakkasuunnitelman valmistuttua.  

Uusittava katsomokokonaisuus tulee palvelemaan niin arkipäivän liikkujia kuin myös eri tapahtumanjärjestäjiä ja mahdollistaa esimerkiksi uusien tapahtumakonseptien toteuttamisen.

Kunnostaminen parantaa nykyisen katsomorinteen saavutettavuutta ja turvallisuutta muun muassa poistumisteiden osalta. Katsomokapasiteetti saadaan vakioitua ja vältytään tapahtumakohtaiselta väliaikaisten katsomorakenteiden rakentamiselta ja purkamiselta. Katsomorakenteeseen tehdään pyörätuoliasiakkaille oma helposti saavutettava alue ja samalla parannetaan koko pohjoisen mäkikatsomoalueen esteettömyyttä.  

Hankkeen rakentaminen alkaa sääolosuhteista riippuen vappuun mennessä. Työt valmistuvat alustavan aikataulun mukaan syyskuun alussa.   

Maauimala

Lisätietoja

liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, p. 050 559 4145
liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, p. 044 416 3629
liikuntapalveluvastaava, Jenni Mikkola, p. 050 383 6473