Siirry suoraan sisältöön

2.7.2020 8:52

Matkakeskuksen länsipuolella rakenteilla ollut Jaksonkatu on avattu liikenteelle

Uusi katuyhteys helpottaa matkakeskuksen saattopysäköintialueen toimintaa, kun sitä kautta mahdollistui toinen poistumisreitti alueelta. Rakennustyöt alueella kuitenkin jatkuvat kortteleiden osalta.
Kuvituskuva Jaksonkadun katuympäristöstä.

​Uusi Jaksonkatu muodostaa uuden ajoyhteyden matkakeskuksen saattoalueelta radan reunan kautta Mannerheiminkadulle. Jaksonkatu alkaa matkakeskuksen edustalta yksisuuntaisena mutta muuttuu alueen eteläreunalla 2-suuntaiseksi. Uusi katu mahdollistaa kahden kerrostalokorttelin, sekä myös liiketilojen ja hotellin toteuttamisen alueelle. Läntisempi, entisen Tullintalon asuinkortteli on lähdössä rakenteille jo tämän vuoden syksyn aikana. Kadun varrelle on suunnitteilla myös pysäköintilaitos, joka palvelee niin asumista, asiointia kuin liityntäpysäköintiäkin.

Karttakuva Jaksonkadun uusista liikennejärjestelyistä, jossa on eroteltuna autoliikenne, jalankulku ja polkupyöräväylät sekä jalkakäytävät.

Saattoalueen ja Jaksonkadun liittymäalue on toteutettu tilapäisratkaisuna, sillä alueesta muodostuu myöhemmin, liiketilojen ja mahdollisen hotellin toteutuessa Asematori-alue. Liittymään on nyt toteutettu saattopysäköintiä 5 minuutin aikarajoituksella. Inva-paikka sijaitsee saattopysäköintialueen länsireunalla.

Radan suuntaisesti Jaksonkadulla kulkee eroteltu jalankulku + polkupyörä -väylä, joka tulee radanvarren kehittymisen myötä jatkumaan länteen. Toistaiseksi väylä päättyy Senaatti Asema-alueet Oy:n hallinnoimaan entiseen terminaalialueeseen. Jalankulku- ja pyörätien välissä on radanvarteen suunniteltu ”plug-in” – kiveyskuvio, joka toistuu myös viime vuonna valmistuneella Askonkadulla.