Siirry suoraan sisältöön

13.6.2016 10:35

Matkakeskuksesta kuntatekniikan saavutus 2016

http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/LiikenneSite/PublishingImages/palvelut/liikenne-ja-kadut/joukkoliikenne/kaukoliikenne/matkakeskus-3.jpg?RenditionID=2

​Suomen kuntatekniikan yhdistys julkisti Maarianhaminassa järjestetyillä kesäpäivillään kuntatekniikan saavutuksiksi 2016 kaksi kohdetta perusteluna ehdokkaiden keskinäinen erilaisuus ja erinomaisuus omilla toiminta-alueillaan.

Ensimmäisen palkinnon sai Lahden kaupungin matkakeskus. Perusteena valinnalle on hankkeen onnistuminen kokonaisuutena. JKMM Arkkitehtien suunnittelema erittäin rohkea arkkitehtuuri sai erityistä kiitosta. Hankkeella on Lahden kaupungin imagoon ja erityisesti julkisen liikenteen näkyvyyteen ja mielikuvaan selvästi positiivinen vaikutus. Matkakeskuksen suunnittelussa on otettu erinomaisesti huomioon vaihdot kaukoliikenteen busseista ja junista paikallisliikenteen busseihin sekä kevyen liikenteen kulkuväylät. 

Toinen palkinto annettiin Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan pääkaupunkiseudun katutöiden yhtenäistämishankkeelle ja siinä pilottina toimineelle PKS katutyöt-koulutus -yhteistoimintamallille. Lisäksi kunniamaininnan saa Vantaan kaupungin ehdottama hanke, jossa bussipysäkki sai iloisemman ilmeen nuorten ja kaupungin yhteistyöllä.