Siirry suoraan sisältöön

30.5.2016 15:00

Meidän jengi rävähtää ilmoille Ahtialan koulussa

Musikaali syntyi tarpeesta käsitellä kiusaamista ja nuorten unelmia. Torstain 2.6. iltanäytös klo 18 on kaikille avoin esitys, ja sinne on vapaa pääsy
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/AjankohtaistaSite/UutisetSite/PublishingImages/Ahtiala_Meid%C3%A4n_jengi_-musikaali_2016_netti.jpg

​Meidän jengi -musikaali rävähtää ilmoille Ahtialan koulussa ennen kesälomia. Musikaalissa 50 peruskoulunsa päättävää nuorta näyttelee, soittaa, laulaa tai tanssii. Lisäksi iso tukijoukko on tehnyt paljon taustatyötä lavastuksen, valaistuksen, puvustuksen ja tekniikan kanssa. Musikaali on täysin Ahtialan koulun omaa tekoa oleva kokonaisuus, kaikkiaan 70 nuorta on toteutuksessa mukana.

Musikaali syntyi tarpeesta käsitellä kiusaamista ja nuorten unelmia. Liian monesti kohdataan latistavaa kohtelua ja tyrmäämistä. Puhuttelevia tapahtumia vauhdittamaan valikoitui Maija Vilkkumaan musiikki, jonka tarinoita näytelmässä myös avataan.

Keskiviikkona 1.6. järjestetään näytös omalla koululla. Torstain 2.6. aamupäivän näytökseen on kutsuttu kaikki lähialueen  koululaiset,  muun muassa Myllypohjan, Kunnaksen, Kivimaan koulut.

Torstain 2.6. iltanäytös klo 18 on kaikille avoin esitys, ja sinne on vapaa pääsy.

 

 Meidän jengi on näytelmä hetkestä ennen peruskoulun päättymistä

"Ootteko ikinä aatelleet, mitä ne tyypit sanois teille nyt, jos ne tietäis tän kaiken?"

Meidän jengi on näytelmä hetkestä ennen peruskoulun päättymistä. Pikkukylän bensa-asemalla koulupäivän jälkeen Ake, Ville, Eve, Saara ja Kaisa aloittavat pelin, joka herättää muistot eloon. Pelissä paljastuvat suuret unelmat, toiveet ja epätoivo. Sanotut sanat vaikuttavat ja teot puhuvat puolestaan. Totuudesta ja tehtävästä tuleekin meidän jengin viimeinen yhteinen teko, tilinteon hetki ennen tulevaisuutta.


Meidän jengistä tuli tekijöidensä näköinen ja kokoinen esitys. Koko työryhmä kiittää mahtavaa tekijäporukkaa. Työryhmä kiittää myös yhteistyökumppaneita: Möysän Esso, Rehtorit Ari Anttila ja Matti Saarela, kotien tukijoukot, mahtava graffitiporukka, 9G:n roudarit sekä  huippukollegat, jotka auttavat tavaroiden löytymisessä ja lainaavat omiaankin.


Lisätiedustelut
Lahden kaupungin sivistystoimiala, Perusopetuspalvelut
Johanna Kontio, opettaja, Ahtialan peruskoulu, 044 416 3348  
Ari Anttila, rehtori, 050 559 7844