Siirry suoraan sisältöön

21.12.2018 14:00

”Meille on Lahdessa jaettu hyvät kortit”

Diplomi-insinööri Jukka Lindfors aloittaa työnsä kaupungininsinöörinä ja diplomi-insinööri Petri Honkanen maankäytön johtajana. ”Meille on Lahdessa jaettu hyvät kortit, ja niillä pitää nyt osata pelata oikein”, johtajat tiivistävät kaupunkikehityksen näkymät.
Jukka Lindfors ja Petri Honkanen

​-Lahdessa on käynnissä merkittäviä kehityshankkeita kuten Suomen suurin infra-hanke Vt12 Lahden eteläinen kehätie, Jukka Lindfors toteaa.

Kehätien valmistuminen tarkoittaa uusia merkittäviä mahdollisuuksia elinkeinoelämän ja yhdyskuntarakenteen kehittämiselle kuten Kujalan ja Nostavan logistiikka- ja teollisuusalueet. Se mahdollistaa myös keskustan kehittämisen, kun nykyinen valtatie muuttuu kaduksi, ja radanvarren aluetta päästään rakentamaan täydellä teholla.

"Yliopisto voi olla isompi juttu kuin vielä tiedämmekään"

-Se, että Lahdesta tulee yliopistokaupunki, voi olla kaupungille vieläkin parempi mahdollisuus kuin osaamme kunnolla vielä ajatellakaan, miettii Petri Honkanen.

Yliopistokampus kehittyy Niemen alueelle, ja sen toivotaan houkuttelevan myös start up -yritystoimintaa ja muuta aktiivista elinkeinoelämää.

-Lahdessa on tuhannen taalan paikka hyödyntää potentiaaliset mahdollisuudet. Investoinnit ruokkivat hyvän kehää, joka alkoi jo toriparkin rakentamisesta. Nyt kehätien valmistuminen, Kujalan, radanvarren ja asemanseutujen kehittäminen sekä Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT luovat uusia innostavia näkymiä.

-Lahti on juuri sopivan kokoinen kaupunki, jossa kaikki on lähellä – sekä kaupungin palvelut että luonnon virkistysmahdollisuudet. Liikkuminen paikasta toiseen on nopeaa ja erinomaiset kulkuyhteydet pelaavat muualle Suomeen ja maailmaan.

-Jos tämä paketti ei toimi, niin ei sitten mikään!

Nykyiset viranhaltijat jäävät eläkkeelle

Kaupunkikehityksen avainpaikkojen nykyiset viranhaltijat, maankäytön johtaja Veli-Pekka Toivonen ja kaupungininsinööri Jorma Vaskelainen ovat jäämässä eläkkeelle. Molemmat pitävät kertyneet lomansa alkuvuodesta, joten Lindfors ja Honkanen aloittavat uusissa tehtävissään viransijaisina vuodenvaihteessa.