Siirry suoraan sisältöön

16.9.2016 9:55

Miikka Kallio Band Sibelius-jazztunnelmissa

Konsertissa kuullaan tunnettuja Sibeliuksen teemoja muun muassa viulukonsertosta ja Finlandista.

Hieman erilaista Sibelius-tulkintaa on luvassa 21.syyskuuta 18 Lahden pääkirjaston auditoriossa, kun Miikka Kallio Band esittää jazzversioita Jean Sibeliuksen tutuimmista, kauneimmista ja dramaattisimmista teemoista sovitettuna pienelle jazzyhtyeelle.

Miikka Kallio Band on lahtelainen vuonna 1999 perustettu yhtye, joka on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Yhtyeeseen kuuluvat Miikka Kallio (piano), Antti Akkanen (basso) sekä Matias Partanen (rummut). Yhtye on soittanut useiden suomalaisten huippuartistien, esimerkiksi Laura Voutilaisen, Sami Saaren ja Raappanan, kanssa. Yhtyeen nokkamiehen Miikka Kallion sävellyksiä on kuultu jo yli kymmenenä perättäisenä vuonna Pietarin filharmonikkojen ja konservatorion järjestämissä kamarimusiikkikonserteissa.

Konsertissa on mukana teemoja muun muassa Sibeliuksen viulukonsertosta ja sinfonioista - unohtamatta tietenkään Finlandiaa ja nuottimyynniltään 1930-luvulla maailman suosituinta klassisen musiikin teosta Valse Tristea. Konsertti tulee varmasti olemaan elämys niin jazzin kuin Sibeliuksenkin ystäville.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.