Siirry suoraan sisältöön

7.9.2016 10:30

Mika Karin muotokuva valmistui

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Karin muotokuva paljastettiin Taidelauantaina 3.9.
Mika Karin muotokuva paljastettiin Taidelauantaina

Mika Kari on toiminut kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuodesta 2013. Taidelauantaina paljastetun muotokuvan on maalannut lahtelainen taiteilija Aaro Matinlauri. Matinlauri on maalannut myös Karia edeltäneen puheenjohtajan, Ilkka Viljasen muotokuvan.

Karin muotokuva sijoitetaan valtuustosalissa puheenjohtajapöytää vastapäätä. Salissa on lahtelaista muotokuvataidetta lähes sadan vuoden takaa, vanhimmat maalaukset ovat vuodelta 1926.

Muotokuvan paljastustilaisuudessa Mika Kari kertoi, miten maalaustyö käynnistyi viime vuoden marraskuussa. Tapaamisissa taiteilija ja malli muun muassa keskustelivat ihmisyydestä ja kuuntelivat musiikkia.
- En olisi Liipolassa pikkupoikana uskonut, että pääsen tähän seuraan, Kari totesi.

Muotokuvat ovat kunnianosoitus demokratialle  

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta kiitti tilaisuudessa Lahden juhlavaa perinnettä.
- Muotokuva on tunnustus kuvan kohteelle, mutta julkinen muotokuva nimenomaan instituutiolle, sen perinteelle ja tulevaisuudelle. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajien muotokuvat ovat kunnianosoitus kansanvallalle ja suomalaisen kunnallisen demokratian vahvalle perinteelle, ja ne viestivät uskoa myös perinteen jatkumiseen.  
- Valtuuston puheenjohtajien muotokuvat ovat arvokas, yksi hieno piirre kunnallisdemokratiassa. Lahden kaupunginmuseo on huolehtinut perinteen jatkumisesta, ja muotokuvakokoelmaamme voikin ylpeänä esitellä vierailijoille.