Siirry suoraan sisältöön

4.5.2016 13:25

Mukkulan opetusryhmiä siirtyy korvaaviin tiloihin osin jo syyslukukauden kuluessa

Väistötilasuunnittelu on käynnissä. Samalla selvitetään koulurakennuksen käyttöä turvaavia toimenpiteitä akuuttiin tarpeeseen, kunnes väistötiloihin siirtyminen on mahdollista.

​Mukkulan koulurakennuksen väistötilasuunnittelu on käynnissä.
- Parhaillaan selvitetään koulurakennuksen käyttöä turvaavia toimenpiteitä akuuttiin tarpeeseen sekä tulevan kesän remonttitarpeita ja -mahdollisuuksia, kertoo toimitilajohtaja Mauri Koistinen Lahden Tilakeskuksesta.

Maaliskuussa julkaistujen kuntotutkimustulosten mukaan rakennus on huonokuntoinen. Tästä johtuen väistötilasuunnittelussa varaudutaan tarvittaessa koulun koko toiminnan siirtoon väliaikaistiloihin. Sisäilmaongelmista johtuen opetusryhmiä siirtyy korvaaviin tiloihin mahdollisuuksien mukaan jo ennen lopullista väistötilaratkaisua.

Mukkulan koulun opetusryhmiä siirtyy Joutjärven koulun tiloihin

Apulaisrehtori Esko Keräsen mukaan tässä vaiheessa on varmistunut, että keskitetyn erityisen tuen eli kehitysvammaisten oppilaiden neljä ryhmää siirtyy väliaikaisesti Joutjärven koululle, Kokkokallionkatu 2.
- Siirtyminen ajoittuu syyslukukauden 2016 alkuun. Hallinnollisesti ryhmät pysyvät Mukkulan koulun alaisuudessa.

- Siirtyvien ryhmien mukana siirtyy myös niiden aamu- ja iltapäivätoiminta samaan paikkaan.  Mukkulan koulukiinteistöön jäävien keskitetyn erityisen tuen luokkien aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään Mukkulassa, Keränen jatkaa.

Joutjärven koululle siirtyvien oppilaiden huoltajille järjestetään toukokuun lopulla infotilaisuus, jossa asioita käydään yksityiskohtaisemmin läpi.

Alueellisen erityisen tuen luokkia Kivimaan valmistuviin väistötiloihin

Mukkulan alueellinen erityisen tuen luokka 1-2 jatkaa väistötiloissaan Harjun koulussa kuluvan kevätlukukauden loppuun. Tilanpuutteen takia Harjun koulun käyttö ei ole mahdollista enää syyslukukauden alkaessa, joten luokka palaa takaisin Mukkulaan. Kivimaan kouluun valmistuviin väistötiloihin saadaan tilat todennäköisesti molemmille (1-2 ja 3-4) alueellisille erityisen tuen luokille.

Koulutoiminnan turvaaminen, kunnes väistötiloihin siirtyminen on mahdollista

- Koulurakennuksen teknisten ongelmien laajuus ei näillä näkymin tue laajempaa peruskorjausvaihtoehtoa. Näin ollen tulevan kesän remonteilla pyritään turvaamaan toiminnan jatkuminen koululla siihen saakka, kunnes väistötiloihin siirtyminen on mahdollista, Koistinen kertoo. 
- Kiirettä pitäenkään väistötilojen valmistuminen näin isoon kokonaisuuteen ei valitettavasti ole mahdollista kuluvan vuoden aikana.

Tilakeskuksen tulee antaa kirjallinen selvitys Lahden kaupungin rakennus- ja ympäristölupalautakunnalle 24.5.2016 mennessä siitä, mihin toimenpiteisiin Tilakeskus ryhtyy ja millä aikataululla järjestääkseen kiinteistönomistajana Mukkulan koululle turvalliset ja terveelliset tilat.

Koulussa toimii oma sisäilmatyöryhmä. Terveyden ja hyvinvoinnin seurantaan osallistuu kouluterveydenhuolto ja työterveyshuolto. Perusopetuspalvelut, koulun rehtori ja Lahden Tilakeskus yhteistyössä huolehtivat, että henkilöstö, huoltajat ja oppilaat saavat ajantasaista tietoa asioiden etenemisestä.

Lisätiedustelut

Koulun ja päiväkodin toimintaan liittyen
Mukkulan koulun apulaisrehtori Esko Keränen, puh. 050 559 7833
Mukkulan päiväkodin johtaja Sirpa Saimovaara, puh. 050 398 7634   

Koulurakennukseen liittyen
toimitilajohtaja Mauri Koistinen, puh. 050 65 862 
Lahden Tilakeskus kiinteistöpäällikkö Jouni Arola, puh. 050 559 4227 

Palveluverkkokokonaisuuteen liittyen
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, puh. 044 716 1328

- - - - -

INFO

Mukkulan koulussa oppilaita on yhteensä 800, alakoululaisia 533 ja yläkoululaisia 269. Opetushenkilöstöä on 85. Yleisopetuksen luokkia 1 – 9 on yhteensä 33 sekä yksi maahanmuuttajien valmistavan opetuksen ryhmä. Erityisen tuen luokkia on 11. Mukkulan koulussa on saksavirikkeiset 1.- 2. -luokat sekä liikuntapainotteiset ryhmät ala- ja yläkoulussa.

Alakoulun tiloissa toimivassa Mukkulan päiväkodissa lapsia on 51 ja henkilöstöä kymmenkunta. Neljän esiopetusryhmän ja ekaluokkalaisten yhteisenä teemana on matemaattisten ja luonnontieteellisten aineiden oppiminen ja opetus joustavin opetusjärjestelyin. 

Mukkulan koulukiinteistössä toimivat lisäksi Mukkulan kirjasto, hammashoitola, terveydenhoitaja sekä Lahden Aterian valmistuskeittiö.