Siirry suoraan sisältöön

12.9.2016 16:10

Muotoilulla sujuvampaa arkea lahtelaisiin päiväkoteihin

Lahden Tilakeskuksen ja Suomen Muotoilusäätiön yhteisprojektissa nuoret muotoilijat ideoivat päiväkodin tila- ja kalusteratkaisuja
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/AjankohtaistaSite/UutisetSite/PublishingImages/muotoilijat-1.jpg

​Tilakeskus yhdessä sivistystoimialan varhaiskasvatuspalveluiden kanssa valmistelee modulaarista päiväkotikonseptia. Moduuliratkaisuilla pyritään vakioimaan tilojen toiminnallinen muunneltavuus ja tilatehokkuus käytön sujuvuudesta tinkimättä. Tavoitteiden edistämiseksi alkukesällä toteutettiin Lahden Tilakeskuksen ja Muotoilusäätiön yhteistyöprojekti konseptin hiomiseksi muotoilun keinoin.

Yhteistyö on osa Muotoilusäätiön koordinoimaa Työllisyys tähtäimessä -hanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa nuorten muotoilijoiden ammatillisia valmiuksia. Muotoiluprojektin tuotoksena syntyi pitkälti toistakymmentä tila- ja kalustekonseptia, joista kahta kehitettiin eteenpäin yksityiskohtaisiksi suunnitelmiksi.  Konsepteja voidaan pitää lahtelaisten päiväkotien suunnittelua ja uudenlaisten kalusteratkaisujen kehittämistä palvelevana ideapankkina.

– Yhteistyön tulokset ylittivät odotuksemme. Nuoret muotoilijat ovat tehneet todella ammattitaitoista suunnittelutyötä ja heidän ideoitaan voidaan hyödyntää tilakeskuksen päiväkotikonseptissa sekä tuoda käytäntöön muutoinkin, toteaa toimitilajohtaja Mauri Koistinen tilakeskuksesta.

Lisätietoja:
toimitilajohtaja Mauri Koistinen, p. 050 65 862