Siirry suoraan sisältöön

13.9.2016 13:35

Nastolan ympäristön omaleimaisuus aiheena Ympäristökontissa torstaina 15.9.

Nastolan alueella on monia arvokkaita rakennuksia, maisema-alueita ja pihapiirejä. Ne yhdessä muodostavat omaleimaisen kulttuuriympäristön, josta tehdään parhaillaan selvitystä. Kulttuuriympäristön selvitystyöstä kerrotaan lisää torstaina 15.9.2016 klo 13–17 Ympäristökontissa Lahden torilla.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/AjankohtaistaSite/UutisetSite/PublishingImages/Kirkko%20Nastolassa.jpg

Kontin ovet ovat avoinna neljän tunnin ajan, ja tutustumaan voi tulla oman aikataulun mukaan. Selvitystyötä tekevät ihmiset ovat tavattavissa, ja he kertovat tähän mennessä tehdystä asiantuntijatyöstä. Kontissa vierailevat pääsevät myös osallistumaan arvokkaiden pihapiirien ja maisema-alueiden kartoittamiseen.

Taustaa Nastolan kulttuuriympäristöselvityksestä

Lahden tekninen ja ympäristötoimiala tekee Lahden kaupunginmuseon kanssa kokonaisvaltaista kulttuuriympäristöselvitystä Nastolan alueesta. Tavoitteena on tunnistaa rakennetun kulttuuriympäristön ja maiseman ominaispiirteet ja vaalia arvokkaita miljöökokonaisuuksia. Selvitystietoa käytetään yleiskaavatyössä lähtötietoina, ja se on ohjeena yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa.

Tarkoitus on myöhemmin syksyllä toteuttaa lisäksi kysely asukkaille ja maanomistajille sekä ottaa muilla tavoin Nastolan alueella asuvat mukaan työhön.