Siirry suoraan sisältöön

5.11.2018 15:25

Nastopolin lukion lakkauttamisesitys lausuntokierroksella

Mahdollinen lakkauttaminen toteutetaan siten, että keväällä 2019 ei oteta enää uusia opiskelijoita Nastopolin lukioon.

Nastopolin lukion lakkauttamisesitys 1.8.2019 alkaen on parhaillaan lausuntokierroksella. Lausuntoaikaa on reilut kaksi viikkoa 19. marraskuuta asti. Asia etenee päätökseen joulukuussa.

Sivistyslautakunta on päättänyt vuoden 2019 talousarviokäsittelyn yhteydessä, että lukiokoulutuksella ei ole mahdollista vastata tasapainottamisohjelman vaatimuksiin ja lukiokoulutuksen kehittämistarpeisiin nykyisellä rakenteella resursseja leikkaamalla. Tämän vuoksi lautakunta on esittänyt vaihtoehtoisena ratkaisuna sen, että aloitetaan toimenpiteet kustannuksiltaan kalliin Nastopolin lukion lakkauttamiseksi syyslukukaudesta 2019.

Lukiojohtaja Heikki Turusen mukaan lakkauttamisen säästövaikutukset ovat vähintään 0,5 M€, mikä summa tullaan käyttämään suureksi osaksi lukiokoulutuksen kehittämiseen muun muassa pienentämällä kurssien ryhmäkokoja.
- Samalla opiskelijoiden mahdollisuudet yksilöllisten opintopolkujen valitsemiseksi kasvavat.

Mahdollinen lakkauttaminen toteutetaan siten, että keväällä 2019 ei oteta enää uusia opiskelijoita Nastopolin lukioon. Jo Nastopolissa opiskelevat lukiolaiset saavat jatkaa opintonsa loppuun Nastopolin lukiossa, toteaa Turunen.
- Varmistamme, että Lahden lukiokoulutuksen aloittajien määrän pysyy edellisvuosien tasolla, kun lisäämme Lahden lyseoon vastaavan määrän aloituspaikkoja.

Esityksestä on keskusteltu muun muassa Nastopolin lukion opettajien, opiskelijoiden ja heidän huoltajiensa sekä lukion sidosryhmien edustajien kanssa. Lukion lakkauttamisen perusteita on esitelty myös kaupunginvaltuutetuille.

Lausuntoa pyydetään muun muassa Lahden lukioilta, opiskelijakunnilta ja vanhempainyhdistyksiltä, perusopetuspalveluista, Lahden Nuorisovaltuustosta sekä Nastolan aluejohtokunnalta ja teollisuusryhmältä. 

Lausuntopyyntö löytyy myös kaupungin verkkosivuilta osoitteesta: www.lahti.fi/lukiokoulutus

Lisätiedot

Heikki Turunen, lukiojohtaja, vastuualuejohtaja, puh. 044 716 1330
Osaamisen ja tiedon vastuualue, lukiokoulutuspalvelut