Siirry suoraan sisältöön

4.3.2016 8:00

Nettihoitajalta apua mieltä askarruttaviin kysymyksiin

Nettineuvo on tarkoitettu kaikille Päijät-Hämeen asukkaille kiireettömään asiointiin. Vastausaika on 1 -3 arkipäivää.

Nettineuvo on Hyvis.fi -alustalle toteutettu aina käytettävissä oleva sähköisen neuvonnan palvelu, josta voi kysyä yleisellä tasolla terveyteen ja sairauksiin liittyvistä asioista, sekä saada ohjausta sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin hakeutumiseen liittyen. Kysymykset esitetään nettineuvoon anonyymisti ja vastaukset kysymyksiin julkaistaan Hyvis.fi – verkkopalvelun Nettineuvon sivuilla.

Palvelu on ollut aikaisemmin käytössä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella (EKSOTE).

Asiakaspalvelua yhden luukun periaatteella

Nettineuvossa kysymyksiin vastaa Nettihoitaja, jolla on tukena moniammatillinen sosiaali- ja terveydenhuollon verkosto.  Nettihoitajan taustatukena toimii sosiaali- ja terveystoimialan ammattilaisia eri yksiköistä, joilta voi kysyä neuvoa, hoito-ohjeita tai ohjausta palveluista ja niihin hakeutumisesta.

Nettihoitaja pyrkii vastaamaan yleistä terveyden- ja sairaanhoitoa koskeviin kysymyksiin pääsääntöisesti itse. Mikäli kysymykset koskevat kunnan palveluita tai hoitoon ohjautumista, nettihoitaja selvittää asian jokaisesta organisaatiosta määritellyn asiantuntijaverkoston avulla. Mallia hyödynnettäessä asiakas saa tiedon yhdestä paikasta.

Lahtelaista tietotaitoa

Nettihoitajan työpanos tulee Lahdesta; Nettihoitaja työskentelee 7.3.2016 alkaen arkisin neljänä päivänä viikossa. Nettihoitaja sijoittuu Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimen etähoiva – ja teknologiayksikkö Severiin.

Nettineuvopalvelu julkaistaan kansalaisille 21.3.2016. Toiminta käynnistyy pilottina, joka kestää vuoden 2016 loppuun saakka. Tämän jälkeen toimintaa arvioidaan ja sovitaan jatkotoiminnasta ja sen käytänteistä.  Mukana Nettineuvo-pilotissa ovat Lahti, Peruspalvelukeskus Oiva ja Heinola ja PHSOTEY.


Lisätietoja

Susanne Heikkilä
sairaanhoitaja, sovellusasiantuntija
Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala
p. 044 416 3507