Siirry suoraan sisältöön

31.10.2016 14:20

Nobiili tarjoaa huvia ja hyötyä nuorille

Opiskelijat koodasivat huvia ja hyötyä tarjoavan mobiilisovelluksen Lahden seudun nuorille. Nobiili-niminen mobiilisovellus on ladattavissa maksutta Google play-kaupasta, App Storesta ja Windows Phone Storesta.

Nobiili sisältää nuorille kohdennettuja uutisia, tiedotteita, tapahtumatietoja ja leikkimielisiä kilpailuja, kuten kuvasuunnistuksia. Nobiilia on mahdollista käyttää myös nuorisotalojen ja -tilojen jäsenkorttina Asikkalassa, Heinolassa, Lahdessa, Sysmässä ja pian myös Hartolassa.

Mobiilisovelluksen suunnittelu aloitettiin vuoden vaihteessa Lahden ammattikorkeakoulun ohjelmistotekniikan opiskelijoiden, Lahden nuorisopalveluiden ja Mediatalo ESA:n yhteistyöprojektina. Ohjausta nuorille koodareille on projektin aikana antanut myös Korpimedia Oy. Sovellusta on testailtu syksyn aikana nuorisotaloissa.

Uuden mobiilisovelluksen avulla halutaan lisätä nuorten tietoisuutta heille suunnatuista palveluista. Sovellus palvelee myös mediakasvatuksellisia tarkoitusperiä ohjaamalla nuoria hyvän journalistisentavan mukaan tuotettujen uutissisältöjen pariin.

Sovelluksen sisällöistä vastaavat Mediatalo ESA ja kuntien nuorisopalvelut. Tapahtumasisältöjen tuottamisessa hyödynnetään menoinfo.fi-palvelua, jolla kootaan ja julkaistaan maakunnan tärkeimpiä tapahtumia verkossa. Nobiili-palvelua ylläpidetään sovelluksessa esitettävällä mainonnalla.

Lisätietoja

Petra Göös
Lahden kaupungin nuorisopalvelut
p. 044 716 1408
petra.goos@lahti.fi

Kari Kaikkonen
Mediatalo ESA
Kehitysjohtaja
p. 044 736 0206
kari.kaikkonen@mediataloesa.fi