Siirry suoraan sisältöön

11.4.2018 7:15

Nuoret saavat kesäksi liikkuvan kohtaamispaikan

Matkailuautosta nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto liikkuu Lahdessa ensi kesänä. Kesäkuussa Wauto on liikkeellä päivisin, heinä- ja elokuussa iltaisin. Wauto on mukana myös tapahtumissa, kuten Summer Up -viikonloppuna Mukkulassa.

Wauton konsepti on yksinkertainen. Se menee sinne, missä nuoret ovat. Tarjolla on kahvia, korttipelejä ja juttuseuraa. Tarvittaessa nuori saa myös ohjausta elämäntilanteeseensa Wauton mukana kulkevilta nuorisotyöntekijöiltä.

Wauton avulla halutaan tavoittaa erityisesti Nastolan alueella hajallaan asuvia nuoria.
– Nastolan nauhataajamassa välimatkat asettavat nuorisotyölle haasteita, eikä yksi nuorisotila tavoita kaikkia. Odotuksemme ovat korkealla, että Wautolla saadaan vietyä aikuisia ja palveluita myös niille nuorille, joita ei muuten kohdata, kertoo nuorisonohjaaja Terhi Hirvonen-Varjola Lahden nuorisopalveluista.

Wauto-toiminta on osa Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels -hanketta. Lahdessa Wauton toiminnasta vastaa kaupungin nuorisopalvelut. Nuorisotyöntekijöiden rinnalle Wauton kyytiin toivotaan myös vapaaehtoisia aikuisia. Vapaaehtoisille järjestetään koulutusta 23.4. Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan Terhi Hirvonen-Varjolalle (terhi.hirvonen-varjola@lahti.fi).

Lisätietoja

Wauton toiminnasta Lahdessa ja Nastolassa

Terni Hirvonen-Varjola
nuorisonohjaaja
Lahden kaupungin nuorisopalvelut
p. 044 790 9415
terhi.hirvonen-varjola@lahti.fi

Wauton toiminnasta yleisemmin

Minna Lahtela
valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
Aseman Lapset ry
p. 040 777 8683
minna.lahtela@asemanlapset.fi
www.asemanlapset.fi