Siirry suoraan sisältöön

8.1.2016 0:00

Nuorille aikuisille uusi yhteispalvelupiste

Ohjaamo Lahti -yhteispalvelupiste tarjoaa 17–29-vuotiaille kaikki keskeiset työhön ja opintoihin liittyvät palvelut samasta paikasta. 

Ohjaamo Lahti - yhteispalvelupiste nuorille aikuisille avataan lauantaina 23. tammikuuta Vesijärvenkadun ja Kirkkokadun kulmassa olevaan entiseen sähkötaloon. Avajaisia vietetään avointen ovien merkeissä kello 10.00–16.00.

Uusi yhteispalvelupiste tarjoaa 17–29-vuotiaille kaikki keskeiset työhön ja opintoihin liittyvät palvelut saman katon alta. Tarjolla on neuvontaa myös muissa mieltä askarruttavissa asioissa. Kahvilamaisessa palvelupisteessä voi poiketa ilman ajanvarusta. Paikan päällä ja tavattavissa on eri alojen ammattilaisia, kuten työhönvalmentaja, sosiaaliohjaaja, TE-toimiston asiantuntija ja kolmannen sektorin toimijoita.

Lahden kaupungin nuorisopalveluiden hallinnoiman ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman Ohjaamo Lahti -hankkeen tavoitteena on kehittää pysyvä toimintamalli, jossa nuorten palveluprosessit ovat entistä nopeampia ja sujuvampia. Hankekausi päättyy helmikuussa 2018.

Ohjaamo Lahden kanssa samaan malliin perustuvia yhteispalvelupisteitä avataan yhteensä 33 suomalaisessa kunnassa. Valtakunnallisen ohjaamokonseptin taustalla ovat työ- ja elinkeino-, opetus- ja kulttuuri- sekä sosiaali- ja terveysministeriöt sekä vahva halu saada nuorisotakuu toimimaan. Ohjaamo Lahti on myös osa Valtiovarainministeriön ohjaamaa nuorisotakuun kuntakokeilua.

www.ohjaamolahti.fi

 

Lisätietoja

Katja Karevaara
hankepäällikkö
Lahden kaupungin nuorisopalvelut / Ohjaamo-hanke (ESR) 
044 716 1079