Siirry suoraan sisältöön

27.6.2016 10:10

Ohjausta nuorille läpi kesän

Jäikö toivottu koulutuspaikka saamatta? Löytyisikö jostain vielä kesätöitä? Entä jos elämänsuunta on muutenkin vähän etsinnässä, minne ottaa yhteyttä?

​Ohjaamo Lahti tarjoaa ohjausta alle 30-vuotiaille myös kesän aikana. Työpaikan löytäminen tai koulutukseen hakeutuminen, ammatinvalinta, sosiaali- ja terveyspalvelut, asuminen ja toimeentulo ovat yleisimpiä elämänalueita, joihin liittyvissä kysymyksissä nuori tai hänen läheisensä voivat ottaa yhteyttä Ohjaamo Lahteen.

Ohjaamo Lahti tarjoaa yhden oven, jonka takaa löytyy useita palveluja. Henkilökohtaista ohjausta, tietoa ja neuvontaa on saatavana erityisesti erilaisiin elämän nivelvaiheisiin. Ohjaamo Lahdessa työskentelee useita eri tahoja. Päivittäin läsnä ovat Lahden kaupungin nuorisopalvelut, Koulutuskeskus Salpaus ja TE-toimisto. Lisäksi viikoittain päivystävät muun muassa TE-toimiston ammatinvalinnanpsykologi, etsivä nuorisotyö, kolmannen sektorin toimijoita ja Lahden seudun kehitys Oy LADEC. Ohjaamo Lahti -hanketta hallinnoi Lahden kaupungin nuorisopalvelut.

Lahden Ohjaamossa järjestetään runsaasti nuorten työllisyyttä ja koulutusta edistäviä tapahtumia. Esimerkki tällaisesta tapahtumasta on Vartissa töihin, jossa yhdistetään rekrytoivat yritykset ja työtä hakevat nuoret. Alakohtaisesti toteutettavia tapahtumia on järjestetty jo kaksi, ja syyskuusta 2016 alkaen Vartissa töihin -tapahtuma toteutetaan joka kuukauden toinen keskiviikko.  Lisäksi Ohjaamo Lahden tiloissa toteutetaan joka perjantai Non Stop Rekry, jossa nuori voi kävellä suoraan Varamiespalvelun työhaastatteluun ilman ajanvarausta.  

Ohjaamoja löytyy jo lähes 40 paikkakunnalta ympäri Suomea ja niiden toiminta ulottuu kaikkiaan noin 100 kunnan alueelle. Useimmat Nuorten Ohjaamot ovat toimineet vajaan vuoden, ja kuluvan vuoden alkukuukausina niissä on kirjattu jo reilusti yli 12 000 asiakaskäyntiä. Ohjaamo Lahden avajaisia vietettiin 23.1.2016 ja paikan päällä on vieraillut toukokuun loppuun mennessä yli 2500 kävijää.

Kuntien ja valtion viranomaispalveluja, kolmannen sektorin järjestötoimintaa ja työelämää yhteen kytkeviä Ohjaamoja kehitetään Suomessa osittain Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella. Ohjaamojen ja nuorten verkko-ohjauksen kehittämistyötä koordinoidaan työ- ja elinkeinoministeriön johdolla Kohtaamo-hankkeessa (ESR). Ohjaamo-toimintamallin levittäminen ja kehittäminen on yksi Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihankkeen toimenpiteistä.  

Lisätietoja

Pauliina Tuominen
Hankekoordinaattori
Lahden kaupungin nuorisopalvelut / Ohjaamo Lahti -hanke
p. 044 716 1080
pauliina.tuominen@lahti.fi

Katja Karevaara
Hankepäällikkö
Lahden kaupungin nuorisopalvelut / Ohjaamo Lahti -hanke
p. 044 716 1079
katja.karevaara@lahti.fi

Ohjaamo Lahti
Kirkkokatu 21 E, sisäpiha
15140 Lahti