Siirry suoraan sisältöön

16.8.2017 12:25

Orkester Norden juhlii Suomea

Lahden-konsertin to 24.8. Orkester Norden järjestää yhteistyössä kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden lahjakkaista nuorista muusikoista koottu Orkester Norden juhlii 100-vuotiasta Suomea järjestämällä konserttikiertueen Tanskaan, Latviaan, Viroon ja Suomeen. Kiertueen nimenä on BRING ON '17 juhlii Suomea. 

Sibeliustalolla orkesteri esiintyy torstaina 24.8. klo 19. Lahden-konsertin lisäksi orkesteri konsertoi Suomessa myös Porvoon Taidetehtaalla. Lahden-konsertin Orkester Norden järjestää yhteistyössä Lahden kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa. 

Orkester Norden syntyi lähes 25 vuotta sitten ja sitä ovat vuosien varrella johtaneet lukuisat kuuluisat kapellimestarit. Orkesterin ensimmäinen kapellimestari oli Esa-Pekka Salonen. 

Orkester Norden kokoaa joka kesä seitsemisenkymmentä 15–25-vuotiasta nuorta Pohjoismaista ja Baltiasta. Leiriä seuraa syksyinen konserttikiertue. Orkesteri esittää perinteistä klassista musiikkia improvisoinnin ja elektronisen musiikin rinnalla sekä sisällyttää ohjelmistoon romanttisia klassikoita, mukaan lukien rokin, popin, elokuvamusiikin ja 1900-luvun klassikot. 

Kapellimestarina toimii tänä vuonna ruotsalainen Johannes Gustavsson, joka toimii tällä hetkellä Wermlandin oopperan ylikapellimestarina. Kiertueen tähtisolistit ovat sopraano Susanna Andersson ja sellisti Jakob Koranyi. Tämän vuotisen kiertueen ohjelmassa on luonnollisesti luvassa Sibeliusta, mutta myös Griegiä, Alfvénia ja Elgaria. 

Liitteenä olevassa orkesterin englanninkielessä tiedotteessa on luettavissa myös tarkempaa taustatietoa orkesterista sekä konserttikiertueesta.

ON 2017-kiertueen ohjelma: 
Segelnde Stadt, B. Byström 
Hillborgin, Sibeliuksen, Alfvénin ja Griegin liedejä 
E. Elgarin sellokonsertto 
J. Sibeliuksen sinfonia nro 1 

To 24. elokuuta klo 19.00 - Sibeliustalo, Lahti 
Liput 10€ (sis. palvelumaksun)


Lisätiedot:  
Lahden kaupunki, sivistyksen palvelualue 
Liikunnan ja kulttuurin vastuualue 
kulttuuriasianpäällikkö Karhos Matti 
puh. +358 50 387 8792

Contact: Asbjørn Keiding, Manager 
Telephone: 60 20 31 31 
Email: asbjorn@orkesternorden.com 
Homepage: www.orkesternorden.com
LIITE

Orkester Norden 
http://www.orkesternorden.com/fi/